Tekst objavljen: 20.08.2013 9:00        


Dolazak Lidla uticaće na druge trgovinske kompanije da snize cene, ali i na celu privredu, kaže Stipe Lovreta, profesor na beogradskom Ekonomskom fakultetu. Nemački diskontni lanac Lidl kupio je zemljište u Beogradu za izgradnju supermarketa.

Lidl stiže u Srbiju i obara cene 20 odsto

Stipe Lovreta, profesor na beogradskom Ekonomskom fakultetu, kaže da je veoma pozitivno to što će Lidl uskoro otvoriti svoje prodavnice.

U Srbiji, kako navodi, ne postoje diskontni lanci kakav je Lidl, koji vode agresivnu cenovnu konkurenciju i u kojima su cene i do 20 odsto niže od ostalih supermarketa.

- Srbiji nedostaje konkurencija i različiti trgovinski formati. Dolazak Lidla će uticati i na druge trgovinske kompanije da snize cene, ali i na celu privredu - objašnjava Lovreta i dodaje da sve državne institucije moraju da podrže dolazak nemačke kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    budapest 20.08.2013 9:48

    Svakako,ima istine ali koje prednosti i koja snizenja?? na ustrub proizvodjaca a ne na osnovu smanjenja sopstvenog profita drugo zasta drzava treba da ih podrzi? "da Izgrade giga" limenke,i zaposle radnike za 200 eura i mogu kamerama da ih prate?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pojeftinjenje Srbija trgovinski lanac trgovinski lanci kupovina potrošači lidl

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana