Tekst objavljen: 05.02.2013 7:46        


Nenad Petrović iz Beograda silno se iznenadio kada mu je na kućnu adresu stigla cepanica umesto netbuka koji je poručio preko sajta Kupujem-prodajem.

Online kupovina: Naručio netbuk, dobio - cepanicu

Prevareni Beograđanin se oglasio juče na pomenutom sajtu gde je opisao svoju situaciju i okačio sliku cepanice teške preko dva kilograma koja ga je koštala 12.100 dinara, a koja je stigla post-ekspresom na njegovu kućnu adresu. Međutim, oglas je danas izbrisan.

Petrović kaže da mu se tokom jučerašnjeg dana javilo nekoliko ljudi iz Vojvodine i Niša koji su na sličan ili isti način nasamareni kupujući na pomenutom sajtu i da je sasvim moguće da su "žrtve" iste osobe, piše Mondo.
U oglasu je napisao i da se prodavac zove Saša Kostić, da je iz Bačke Topole, a da često koristi i nadimak Kosina. On je "prodavcu" otvoreno fizički zapretio ukoliko mu se ne javi u toku jučerašnjeg dana i vrati mu novac.

Petrović je rekao da je bio šokiran kada je otvorio kutiju i video da se u noj nalazi drvo i da je odmah reagovao.

- Nisam mogao da verujem. Otišao sam u poštu i zamolio ih da zustave pošiljku sa novcem, ali su mi rekli da to nije moguće i da odem u policiju. Tako sam i uradio, ali su i u policiji isprva bili nezainteresovani za moj slučaj. Rekli su mi: Zašto kupuješ preko Interneta - požalio se Nenad.

Ipak, policajci su ipak napisali prijavu i naveli da se radi o prevari, ali Petrović kaže da ne očekuje da će prevaranta goniti jer se radi o maloj sumi.Prevareni mladić je, kako kaže, pokušao da dobije prodavca na telefon koji je bio postavljen na sajtu, ali je on bio nedostupan. - Nadam se da će mi u pronalaženju prevaranta pomoći žiro račun na koji sam uplatio novac, a koji su mi dali u pošti. Važno mi je da se raskrinkaju takve prevare - iskren je Petrović koji je već pokušao da dodje do telefona ili IP adrese prodavca.

- Bilo je nekoliko sumnjivih naloga prodavaca iz Bačke Topole koji su kao i pomenuti Kostić sami sebi dali ocene, ali su oni takođe, izbrisani. Takođe, obratio sam se za pomoć i sajtu "Kupujem –prodajem" ali su me oni usmerili na aplikaciju u kojoj treba da napišem broj oglasa prodavca, što ja nisam mogao jer je oglas izbrisan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Cane 05.02.2013 10:12

    U celoj prici je ipak najaca jpolicija ...
    Jeli mali sto kupujes preko interneta ?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija prevare prevara online trgovina online kupovina internet trgovina internet prodavnica internet kupovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana