Tekst objavljen: 20.02.2014 11:37        


Vodeća svetska kompanija za sisteme plaćanja Visa Inc. objavila je danas da svojim klijentima nudi nove opcije za razvijanje mobilnih NFC plaćanja, uključujući, po prvi put, i mogućnost da hostuju Visa payWave račune na siguranom, virtuelnom Cloud-u.

Visa omogućila sigurna mobilna plaćanja na Cloud-u

Time je kompanija Visa učinila značajan korak ka unapređenju mobilnih plaćanja na svetskom nivou i finansijskim institucijama dala mogućnost da potrošačima ponude veći izbor sigurnih načina plaćanja putem pametnih telefona.

Visa podrška za plaćanja na Cloud-u kompatibilna je sa novom Android funkcijom Host Card Emulation (HCE); HCE dozvoljava svakoj NFC aplikaciji na Android uređaju da zameni smart karticu, omogućavajući korisnicima da izvrše beskontaktno plaćanje. Istovremeno aplikacija pruža mogućnost finansijskim institucijama da hostuju račune na sigurnom, virtuelnom Cloud-u.

“Naši klijenti i partneri širom sveta su u konstantnoj potrazi za fleksibilnim, ekonomičnim i sigurnim načinima mobilnog plaćanja”, kazala je Elizabeth Buse, Executive Vice President, Global Solutions, Visa Inc.

“Android HCE funkcija nam obezbeđuje platformu za razvoj Visa payWave standarda i pruža podršku u razvijanju sigurnih, mobilnih aplikacija na Cloud-u, dok u isto vreme možemo ponuditi širi izbor proizvoda našim klijentima”, kazala je Buse.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prema podacima koje je u novembru 2013. godine objavila kompanija za tehnološka istraživanja Gartner, Android i dalje vodi na svetskom tržištu sa 82% prodatih smart telefona u trećem kvartalu 2013. Android je takođe nedavno postao najbrže rastuća platforma koja je dostigla milijardu korisnika širom sveta.

Visa Ready za platne aplikacije na Cloud-u

Uz unapređenja u vezi sa Cloud-om, Visa nastavlja da podržava klijente koji hosting Visa payWave aplikacija i podatke o računima vrše na smart telefonima. Postavljajući nove standarde, alate, servise i smernice za implementaciju, Visa je takođe proširila Visa Ready Partner program kako bi podržala i finansijske institucije i partnere koji žele da na siguran način unaprede Visa naloge na Cloud-u.

To će osigurati da sve Visa aplikacije za plaćanja smeštene na Cloud-u budu kompatibilne sa Visa zahtevima i sigurnosnim standardima u platnoj industriji.

Visa Ready program uključuje:

• Standardi: Visa je unapredila svoju aplikaciju beskontaktnog plaćanja, Visa payWave, i uvela nove standarde, zahteve i smernice za implementaciju kako bi omogućila finansijskim institucijama da na siguran način hostuju Visa račune na Cloud-u. Početni Visa payWave standard za cloud-based razvoj je dostupan već sada. Sve naredne verzije Visa payWave standarda će uvesti i podršku za QR šifre i in-app plaćanja.
• Alati: Visa takođe razvija i software delepoment kit (SDK) kako bi pružila podršku klijentima koji žele da kreiraju sopstvenu aplikaciju za plaćanja na Cloud-u ili poboljšaju postojeće aplikacije koje omogućavaju beskontaktna plaćanja putem Vise.
• Usluge: Visa razvija novi servis i platformu, kako bi omogućila klijentima i partnerima da izdaju Visa račune digitalno – na Cloud-u, pametnim telefonima, ili povezane sa digitalnim novčanikom. Rešenje će takođe omogućiti izdavanje tokena za plaćanje koji će zameniti 16-cifreni broj računa za plaćanje, koji može biti ograničen za upotrebu sa određenim uređajem, platnim kanalom ili trgovcem.

Imajući u vidu da je sigurno plaćanje jedan od najviših prioriteta kompanije Visa Inc. ni plaćanje na Cloud-u ne predstavlja izuzetak. Visa će uvek imati nekoliko nivoa bezbednosti kako bi efikasno zaštitila platne račune u oblaku uključujući nivoe u okviru Visa mreže, aplikacija kao i hardvera.

Jednokratno korišćenje podataka, analiza transakcije u realnom vremenu, tokeni za plaćanje i uređaji sa tehnologijom otisaka prsta čine višeslojnu odbranu protiv neovlašćenog pristupa računu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Visa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana