Tekst objavljen: 30.10.2019 9:55        


Oktobar je mesec kada su građani u potrazi za najpovoljnijim uslovima pod kojim će oročiti svoja sredstva; dok banke kreiraju i oglašavaju svoje najbolje ponude

Sa štednjom na „ti“

Kako bismo došli do odgovora na trenutno aktuelna pitanja, vezana za štednju, postavili smo ih Jeleni Obradović, rukovodiocu Odeljenja za poslove sa stanovništvom u Jubmes banci.

„Glavni savet za štednju je da bude kontinuirana jer, posmatrano na srednji i duži rok, može predstavljati izvor budućih investicija“, reči su kojima Jelena Obradović započinje ovu temu.

Portal Kamatica: Zašto se opredeliti za štednju?

Jelena Obradović: Odlučiti se za štednju znači posvetiti se blagovremenom razmišljanju i planiranju svoje, ali i budućnosti svojih najbližih. Kada život priredi iznenađenje postojanje štednog uloga pruža prostor i vreme za adekvatnu reakciju na novonastalu situaciju. Mudro raspolaganje sredstvima znači bezbrižniji život i lakšu realizaciju ličnih i finansijskih ciljeva.

PK: Zašto štedeti u banci?

J.O: Duži period vremena je bilo popularno čuvati ušteđevinu kod kuće ili u sefu banke. Potrebno je da budemo svesni da ovi načini štednje suštinski obezbeđuju samo fizičko očuvanje novca. Rezultat je umanjena kupovna moć štednog uloga usled inflacije. Zato je važno uposliti novac, uložiti ga tamo gde će mu kupovna moć biti očuvana i uvećana. Zahvaljujući kamati na štednju kupovna moć raste dok je ulog u potpunosti bezbedan.

PK: Zašto izabrati dugoročno oročenu štednju na 25 meseci?

J.O: Odlučiti se za oročenu štednju tokom 25 meseci je strateški dobar potez jer su kamatne stope više nego na period oročenja od dve godine, a vremenska razlika od mesec dana je gotovo zanemarljiva. Duži period oročenja obezbeđuje višu kamatnu stopu. Štednja, kao i svaka druga finansijska usluga, mora biti prilagođena potrebama, ciljevima i mogućnostima svakog pojedinačnog klijenta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

PK: Kako odabrati banku u koju ćemo položiti sredstva?

J.O: U Srbiji je prisutan veliki broj banaka i odabir prave postaje sve zahtevniji proces. Nije dovoljno uporediti različite ponude i na osnovu njih doneti odluku: bitno je pronaći banku koja je spremna da izađe u susret korisnicima, svoje usluge adaptira u skladu sa potrebama klijenata i bude posvećena kreiranju i negovanju kvalitetne i transparentne komunikacije, kao osnove poverenja između klijenta i Banke.

PK: Zašto se odlučiti za štednju u Jubmes banci a.d. Beograd?

J.O: U susret Nedelji štednje pripremili smo specijalnu ponudu štednje, koja važi u periodu od 15. oktobra do 15. decembra ove godine. Povoljni uslovi su obezbeđeni za deviznu štednju u valuti EUR na period 12, 25 i 36 meseci, kao i na valute USD i CHF na period od godinu dana. Šest dana nedeljno naši finansijski eksperti su na raspolaganju štedišama kako bi olakšali proces odabira štednog proizvoda koji se najbolje uklapa u individualne potrebe i ciljeve. Dobrodošli ste u Jubmes banku.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
štednja jubmes banka jelena obradović pr sadržaj Jubmes banka Nedelja štednje intervju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana