Tekst objavljen: 07.11.2020 9:00        


Četiri godine živite kao podstanar i danas, kada su se sve kockice složile, doneli ste odluku da je vreme da kupite vaš prvi stan

Večita dilema: Novogradnja ili starogradnja?

Vaša karijera je u usponu, imate stabilna primanja i čvrsto ste odlučili da ćete novogodišnje praznike provesti u sopstvenom domu. Svaku pauzu na poslu koristite da pregledate vaš Pinterest nalog, jer tu tražite inspiraciju za izgled stana, a časopisi o uređenju stana postali su vaše omiljeno štivo. Da, svi mi sanjamo da imamo stan kao Holi iz filma „Doručak kod Tifanija” – osvetljen, sa prelepim zidnim bordurama, duplim vratima, blistavim parketom, velikim prozorima i masivnim kružnim stepenicama. A da li se sećate trenutka kada je Keri Bredšo ušla u raj nekretnina? Da, svi mi sanjamo da se jednog dana probudimo u domu koji je sređen tako da bi ga urednici najuticajnijih magazina koristili za fotografisanje.

Dilema koju imaju svi oni koji žele da ostvare svoj san jeste da li da kupe stan u novoj i ili staroj zgradi. Jeste, nove moderne zgrade nemaju visoke plafone, pa se u njima retko mogu naći dupla vrata koja stanu daju sofisticiranost i vintage look. Ali stan u novogradnji zasigurno ima najkvalitetniju unutrasnju stolariju i prozore koji sprečavaju da buka sa ulice remeti vaš mir. Ono što će vas skoro zasigurno dočekati ukoliko se opredelite za kupovinu doma u staroj zgradi, jeste renoviranje, rušenje suvišnih pregradnih zidova, zamena vodovodnih cevi i instalacija, neizbežno krečenje, zamena stolarije i još mnogo stvari koje ne samo da iziskuju dodatna ulaganja, već i vaše vreme i strpljenje. S druge strane, ukoliko se opredelite za novogradnju visokog kvaliteta, na vama je samo da odaberete nameštaj, tehniku i dekorativne elemente i da uživate, znajući da ste dugi niz godina mirni. Kupovinom stana u novogradnji dobijate garanciju na sve završne radove, najkvalitetnije sanitarije, sistem centralnog grejanja i ugrađenu klima jedinicu ili multisplit sistem, koji može da rashladi, ali i da zagreje vaš stan u prelaznom periodu, kao i značajne dodatne sadržaje – recepciju koja je dostupna 24/7, uređen prilaz zgradi, video nadzor, dizajnerski osmišljen enterijer hola zgrade, najsavremenije liftove, kao i tim koji se bavi profesionalnim održavanjem svih ovih sadržaja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ono što je ključno jeste da bi prilikom kupovine stana trebalo da razmišljate racionalno, ali i da slušate svoje srce koje će nepogrešivo prepoznati vaše buduće porodično gnezdo. Stavite na papir šta je ono što vam pruža starogradnja, a šta vam pruža novogradnja. Razmislite i šta će vam se u budućnosti više isplatiti, jer činjenica da nekretnine stvaraju prihode kroz iznajmljivanje, čini ih atraktivnom investicijom. To se do danas nije promenilo i svakako je odluka koja će vama i vašoj porodici pružiti miran i kvalitetan život.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kupovina stana stanovanje pr sadržaj belgrade skyline

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana