Tekst objavljen: 05.01.2016 10:08        


Kupovina automobila može biti teža nego što izgleda. Kada se odlučite za kupovinu novog automobila postoje mnoge stvari na koje treba obratiti pažnju kako bi se izbegao finansijski problem. Prodavci automobila uglavnom nude dodatne pakete u salonima, ali na šta treba obratiti pažnju kada je kupovina vašeg novog ljubimca u pitanju.

7 saveta da izbegnete traume pri kupovini automobila

Cenovni limit

Nikako ne prelazite preko cenovnog limita koji ste si zadali. Ako želite gradski auto za 10.000 evra, a kupite automobil za 13.000, možete završiti u finansijskim problemima.

Skriveni troškovi

Raspitajte se o određenim modelima kod njihovih vlasnika putem prijatelja ili foruma na internetu. Neki
Pogledajte koje sve automobile možete da kupite za 100eura mesečno 
modeli mogu imati skrivene boljke i učestale kvarove. 

Dodatna oprema

Budite oprezni prilikom odabira dodatne opreme. Prodavci često važne detalje vezuju uz nepotrebnu opremu. U tom slučaju proverite kako stvari stoje kod konkurencije. 
 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Način finansiranja

Budite oprezni sa odabirom finansiranja. Ako vam je rata kredita na limitu, smanjite apetit kako se i vama ne bi dogodilo nešto slično kao i dužnicima u francima.

Model automobila

Odaberite model za koji znate da dobro stoji na tržištu polovnih vozila. Na taj način će prodaja polovnjaka biti brža i dobićete više novca. 

Test vožnja

Obavezno provozajte sve automobile koji vam se sviđaju kako biste otkrili u kojem se osećate najbolje. Ipak ćete u njemu provesti sate i sate.

Troškovi održavanja

Unapred proverite troškove održavanja, cene delova, guma i druge potrošne robe. Auto iste cene može imati i dvostruko skuplje troškove održavanja od konkurentnog.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
test vožnja novi auto novi automobil kupovina automobila rata kredita auto lizing auto kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana