Tekst objavljen: 16.04.2014 9:00        


Želite da osigurate sebe i svoje bližnje, za sve ono što život može da vam donese. Odlučili ste se da kupite životno osiguranje, ali u moru ponuda ključno pitanje koje postavljate je: Kako da odaberem osiguranje koje je pravo za mene?

Evo kako izabrati životno osiguranje po vašoj meri

Odgovor na to pitanje nije težak: Vaše lične potrebe odrediće koji je “proizvod” najbolji za vas.

Pojednostavljeno gledano, životno osiguranje je jedna vrsta “opklade” sa osiguravajućom kućom. Osiguravajuća kuća kladi se na to da nećete doživeti ono od čega se osiguravate, a vi osiguravate svoju finansijsku situaciju u slučaju da se to desi.

Izaberi najpovoljniju ponudu životnog osiguranja


Pri tome važno je da znate i da grubo gledano postoje dve vrste životnog osiguranja:

- štedno životno osiguranje gde su premije koje uplaćujete i neka vrsta štednje. U momentu kada istekne polisa osiguranja, novac koji ste uplaćivali bude vam isplaćen uz dobit, koja zavisi od poslovnih rezultata osiguravajuće kuće kod koje imate polisu

- klasično osiguranje od neželjenog slučaja (npr. od povrede). To osiguranje karakteristično je po tome što vam osiguravajuća kuća u slučaju da vam se desi nesrećan slučaj isplaćuje osiguranu sumu, ali u slučaju da polisa istekne, a taj nesrećan slučaj se nije desio, ne dobijate ništa.

Polise životnog osiguranja su po pravilu dugoročna investicija.

Međutim, nisu sve polise iste. Period na koji se ugovara polisa životnog osiguranja može biti na maksimalan broj godina trajanja polise npr. 40 godina, ili do određenog broja godina života npr. do 70 godine. A možete se i doživotno osigurati.



Kada kupujete životno osiguranje prvo što treba da se zapitate je to koliko novca mislite da je potrebno vama u slučaju da vam se desi neka nesreća, ili vašoj porodici u slučaju vaše smrti...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jer što je veći taj iznos, veća je verovatnoća da ćete želeti polisu koja pokriva duži vremenski period.

Trajanje polise tesno je povezano i sa “osiguranim slučajem” odnosno sa tim događajem ili štetom od koje se osiguravate. Tako se možete osigurati za slučaju smrti, od posledica nesrećnog slučaja, od bolesti . Možete osigurati svoj prihod u starosti, svoje obrazovanje ili obrazovanje svoje dece, osigurati svoje venčanje...

Kada razmišljate od vrstama “štete” od koje želite da se osigurate, morate da uzmete u obzir i to koliku sumu novca možete da priuštite za mesečno plaćanje, jer je osiguranje takva vrsta finansijske usluge gde često ukoliko raskinete polisu pre vremena, gubite sav novac koji ste prethodno uplatili.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osiguranje osiguranje života životno osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana