Tekst objavljen: 02.08.2015 17:00        


Kupnja novog automobila je početak duge i ozbiljne obaveze: Iako imate dovoljno novca i financijski plan, pre kupovine treba razmisliti.

Kako uštedeti pri kupovini novog automobila

Ne dajte da vas vodi ljubav prilikom kupovine novog automobila, jer se vi upuštate u vezu koja će potrajati godinama, bilo do isteka kredita, leasinga ili do trenutka kada nekim čudom skupite dovoljno gotovine za obnovu voznog parka.

Uglavnom se tu radi o vezi koja će potrajati šest, sedam, ponekad i deset i više godina. Zato pre kupovine treba zastati i razmisliti da li je taj limeni partner baš ono sa čime želite provesti veliki deo života.

Prvo i najvažnije, odredite koliko novca zaista možete odvoiti. Uzmite u obzir da vam mora ostati i za druge troškove koje iziskuje kupovina novog automobila, registraciju, prvi servis i slično.
Neretko te sitnice podignu cenu za nekoliko stotina evra.

Budite dosledni iznosa koji ste namenili za novi auto ne odstupajte ni po koju cenu, bez obzira na to radi se o rati kredita ili gotovini. Ako je to 10.000 evra, ne razmišljajte o modelu koji košta 13.900. Uz takav način razmišljanja na kraju ćete kupiti auto za 16.000 i završiti u dugovima i finansijskim problemima.
Limit je limit, bez obzira na to koliko se atraktivniji i “povoljniji” automobil krije s njegove druge strane.

Pratite akcije, ali akcijske cene dobro uporedite sa redovnim i proverite da li je to zaista toliko povoljnije koliko na prvi pogled izgleda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ne robujte navikama

Razmislite koja oprema vam zaista treba. Automatska klima i nije neka presudna prednost u odnosu na klasičnu klimu, električna ručna kočnica je sporija i nepouzdanija od klasične ali zato automobil sa tim sitnicama iziskuje i veću cenu.

Biti zaljubljen u samo jednu marku nije racionalno, ako vam automobil druge marke bolje izgleda, više odgovara i ima nižu cenu, pređite na drugu marku.

Takođe, ne robujte izgledu. Kupovina automobila samo zato što vam dobro izgleda ili ima lepu boju najveća je glupost koju možete napraviti.

Automobil se kupuje samo onda kada sve stvari legnu na svoje mesto, kada on sve vaše potrebe i želje ispunjava gotovo savršeno.

1 komentar

  1. User image
    Ljubica 19.11.2019 10:49

    Da li moze i kako bi se refinansiranjem kredita za kola ustedelo (otplata kredita u narednih 7 godina, Banca Intesa)?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
auto kredit auto na lizing auto lizing novi automobil novi auto auto na kredit kupovin a novog auta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana