Zvanični kurs Evra za dan 21.04.21. :: 117.5755 rsd
Tekst objavljen: 05.06.2019 13:30        


Ako je pronalazak posla posla bio deo vašeg plana u 2019. godini, u nastavku vam prenosimo savete stručnjaka kako vam dobar ‘tajming’ za prijavu za posao može dati određenu prednost.

Koje je najbolje doba u godini za pronalaženje novog posla?

Prvo tromesečje kalendarske godine, pa čak i početak drugog tromesečja, obično je odlično vreme za traženje posla. Na početku nove kalendarske godine kompanije često traže nove radnike, piše Poslovni puls.

Međutim, morate imati na umu da prvo tromesečje pada u različito vreme za različite kompanije. Ako firma radi u fiskalnoj godini koja nije usklađena s kalendarskom godinom, njihovo zapošljavanje može se povećati ubrzo nakon početka ‘njihove’ nove godine. Na primer, u Eplu to tromesečje kreće u septembru. Dakle, ako ciljate tačno određenu kompaniju, neka vam njihova fiskalna godina bude deo potrebnih informacija.

Različite industrije imaju razdoblja u kojima se postiže najviša stopa zapošljavanja, prema rečima Julije Polak, ekonomiste rada ZipRecruiter, platforme za traženje posla sa sedištem u Santa Monici u Kaliforniji. Podaci ZipRecruitera pokazuju u kojem razdoblju je najviši novo zapošljavanja u zavisnosti od industrije.

April: građevina
Maj/Jun: umetnost
Jun: usluge proizvodnje, finansija i osiguranja, nekretnina i usluge lične nege
Avgust: obrazovanje
Oktobar: maloprodaja
Novembar: prevoz i skladištenje

„U ovim razdobljima zapošljavanja prethodi skok u broju objavljenih poslova, što je obično mesec dana ranije“, rekla je Polak.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ona ističe i da je decembar možda najgori mesec za traženje posla jer je za većinu kompanija to kraj fiskalne godine i vreme praznične groznice koja može da utiče na produktivnost.

„Međutim, to možda i nije toliko loše vreme jer se brojne kompanije već tad pripremaju za nova zaposlenja koja će započeti u januaru što zapravo i nije loša ideja“, tvrdi Polak.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
julija polak doba godine traženje posla posao poslovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana