Tekst objavljen: 15.09.2022 16:55        


Kredit često u životu pomaže, ali nekad zna i da odmaže. Da se to ne bi desilo - pročitajte ovaj tekst

Krediti - za i protiv:  Kada da kupite kredit, a kada je bolje da još jednom razmislite


Debata da li su krediti dobra ili loša stvar često može da se čuje. To je jedna od onih tema o kojoj vladaju podeljena mišljenja u društvu, pa tako imamo dva tabora: jedni će vam reći da je kredit vrlo korisna i nimalo bolna stvar, dok će se drugi zaklinjati kako nikada neće kročiti u banku i zatražiti pozajmicu.

Istina o kreditima je da su oni samo instrumenti u našim rukama i da pre svega od nas samih zavisi da li će nam bankarska pozajmica biti dobar sluga ili zao gospodar.

Bilo da je u pitanju keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, bitno je da pre nego što kupite konkretan kredit od banke uradite sledeće:

  • Sami sa sobom rasčistite da li ste spremi za kredit

To znači da znate za šta tačno kupujete kredit i kada znate kakav tačno kredit vam je potreban.

  • Utvrdite da ste spremni za otplatu

Sigurni ste da ćete imati sredstva u narednom periodu da vratite kredit banci. Kada je reč o keš kreditima ili kreditima za refinansiranje to može značiti u narednih nekoliko godina, a kada su u pitanju stambeni krediti, taj period može ići i na narednih 25 pa i više godina.

  • Proverite da li ste možda "premium" klijent

Ovo se naslanja na prethodnu stvar, a podrazumeva da vidite da li ste možda u onoj grupi ljudi kojima bi svaka banka bez previše razmišljanja i pod povoljnim uslovima odobrila kredit. Da li spadate u tu grupu, možete saznati ovde.

  • Informišite se što više možete

Pre nego što idete na razgovor u banku informišite se što više o kreditu koji planirate da kupite, a poželjno je i da prikupite što više ponuda banaka pre nego što se odlučite za jedan konkretan kredit.

  • Pripremite se za razgovor sa bankarima

Razgovor sa bankarskim službenicima ponekad može da bude naporan, ali i pun skrivenih zamki. Ovde možete da saznate kako da se što bolje pripremite za odlazak u banku i koja pitanja treba da postavite bankaru.


Ukoliko odradite sve sa ovog spiska - nećete imati nikakve bojazni i vrlo je verovatno da ćete moći da podignete kredit pod povoljnim uslovima, koji ćete moći posle da vratite bez problema.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sa druge strane, ukoliko sebe uhvatite u nekoj od ovih situacija, možda bi bilo bolje da razmislite još jednom o kreditu.

  • Nemate konkretnu namenu, već ste uzeli kredit zato što su vam isti ponudili u banci i rekli vam da je "povoljan"

  • Uzimate keš kredit ili kredit za refinansiranje da biste vratili neki stariji dug, a pritom ne menjate svoje finansijske navike

  • Niste se dovoljno informisali o samom kreditu pre nego što ste ga kupili.

Ukoliko ste u prvoj grupi, tj. među onima koji su "odradili" sve korake, onda vam Kamatica savetnik može dodatno pomoći tako što će za vas najbrže i najsigurnije da pronađe za vas lično najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hoću kredit svi krediti svi krediti na jednom mestu kreditni savetnik najbrže do kredita najpovoljniji krediti najbolji kredit keš krediti krediti za refinansiranje stambeni kredit sve o kreditima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana