Zvanični kurs Evra za dan 29.11.21. :: 117.5814 rsd
Tekst objavljen: 24.11.2013 12:30        


Prva stvar koju bi trebalo da se zapitate kada krenete u kupovinu automobila je: Da li mi je potreban nov ili polovan auto?

Kupovina automobila: Kako odlučiti - nov ili polovan?

• Amortizacija je najveća cena za vožnju automobila. Čak i ako kupujete model koji je star samo jednu godinu, znajte da ga možete priuštiti za manje novca nego što vredi nov, jer najveći pad cene najčešće dolazi u prvih 12 meseci.

• Pogledajte cene, možda ćete moći da kupite bolje opremljenu, moćniji mašinu željene marke ako kupujete polovan umesto novog automobil. Možda ćete čak moći da kupite auto bolji za celu klasu zahvaljujući toj uštedi.

• Mnogi prodavci automobila, ali i kupci potvrdiće vam da se terenci i džipovi dobro pokazuju čak iako su polovni. Kupite jedan od njih i nećete razmišljati o tome da budete nasukani negde na lošem putu.

• Čak i ako je automobil koji kupujete star više od tri godine, ne znači da ne može biti zaštićen osiguranjem. Ukoliko se raspitate naćićete adekvatno osiguranje koje će pokriti sve željene rizike.


• Ako imate određen budžet, a odlučili ste se da kupite novi auto, cenkanje će biti teško. Možete da koristie internet i da proverite kada prodavci automobila koji vi želite planiraju popuste ili neku posebnu akciju tokom koje možete da uštedite.

• Novi automobil ćesto dolaze sa osiguranjem i garancijama koje će vam omogućiti da mnoge stvari popravite besplatno.Uobičajeno je da jednu do tri godine budete mirni, kod polovnog automobila međutim u startu morate računati na troškove za sitne popravke.

• Posebne ponude kao što su beskamatni krediti najčešće vezani za nove automobilie, takođe mogu da budu povoljna opcija za kupovinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nov automobil polovan automobil kupovina automobila automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana