Zvanični kurs Evra za dan 01.03.21. :: 117.5768 rsd
Tekst objavljen: 23.04.2020 15:50        


Zbog pandemije virusa korona mnogi pčelari, pre svega stariji od 65 godina, nisu mogli da prihrane i daju lekove pčelama, dok će i nestručna primena pesticida i insketicida veoma loše uticati na pčelarstvo u Pomoravlju

"Med ove godine neće biti sladak"

To je danas, za Tanjug, ocenio ugledni pčelar iz Jagodine, koji ima pčelinjak od 163 košnice.

Prolećni pregled društava je veoma važan, kao i prihrana šećernim pogačama i sirupom i primena lekova protiv bolesti varoe i nozemoze, a gubitke će zabeležiti oni pčelari koji to nisu uradili, pre svega stariji od 65 godina, koji su imali zabranu kretanja.

Izuzetno je važno za pčele da se neizbežni poslovi urade u pravo vreme, podvkao je ovaj ugledni pčelar, član Društva pčelara "Pomoravlje" iz Jagodine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

On je dodao da se, uz sve apele, molbe i objašnjenja, ponovo dešava da nesavesni pojedinci u Pomoravlju i delovima Šumadije, Resave i Levča prskaju voće preparatima koji su otrovni za pčele.

Kako je počelo, "med ove godine neće biti ni malo sladak", ocenio je on.

Dodao je, međutim, da veruje da je, ipak, veći broj pčelara, na vreme uradio sve poslove. Sada se čeka cvetanje bagrema, glavna i najznačajnija pčelinja paša u Pomoravlju, Šumadiji i ovom delu Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
med pčelarstvo korona virus vanredno stanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana