Tekst objavljen: 28.01.2013 13:05        


Tržište nekretninama je u velikoj krizi. Prodaja stanova dramatično je opala a što se iznajmljivanja tiče situacija je ipak nešto bolja. U beogradskim agencijama kažu da su cene korigovane ali da i sama cena iznajmljivanja stana na mesečnom nivou zavisi od lokacije.

Evo koliko je život u hotelu jeftiniji od stana

Procenjuje se da u Beogradu ima u proseku 250.000 stanodavaca i zakupaca. Međutim, proces samog iznajmljivanja stana često može biti veoma komplikovan.

Cene iznajmljivanja

Za garsonjeru u Beogradu mesečno treba izdvojiti između 100 i 300 evra. Za jednosoban stan od 200 do 350 evra, dvosoban stan košta od 250 do 350 evra a trosoban stan za jedan mesec stanovanja košta od 350 do 600 evra. Režije na mesečnom nivou iznose oko 70 evra.
Od nezgodnog gazde do nedovoljno preciznog ugovora što može izazvati brojne neprijatnosti. Zato se jedna od glavnih prednosti života u hotelu može objasniti rečenicom - čist račun duga ljubav.

Verovali ili ne život u pojedinim prestoničkim hotelima jeftiniji je i isplativiji od iznajmljivanja stana, o tome se proteklih dana pisalo u medijima.

Da li će ova pojava uticati na to da stanodavci sve manje "imaju posla", vreme će pokazati.

Mesečna kirija za dvokrevetnu sobu u hotelu iznosi 170 evra a u nju su uključene komunalije i održavanje. Zato se sve veći broj studenata, radnika iz unutrašnjosti zemlje ali stranaca opredeljuje se za hotelsku sobu umesto za stan.

Na ovu ideju uprava hotela došla je još pre nekoliko godina. Kažu da im je to odličan potez -dobili su popunjene kapacitete a stanari su prezadovoljni i cenom i uslugom.

- Profil stanara je raznolik ima i studenata, ljudi iz unutrašnjosti, stranaca, cenu smo stavili na 170 evra po osobi sa svim stvarima uključenim u cenu, imaju čak i čišćenje jednom nedeljno tako da mislim da smo napravili zajednički interes - kažu u hotelu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
rentiranje iznajmljivanje iznajmljivanje stana iznajmljivanje nekretnine životni troškovi troškovi života Beograd hoteli hotel

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana