Tekst objavljen: 05.08.2013 10:30        


Centralni delovi gradova u Srbiji decenijama su najpoželjnije lokacije, ali se kupci sve češće opredeljuju za kuće na periferiji, jer u startu dobijaju duplo više kvadrata, dvorište i mirnije okruženje, a dugoročno se očekuje i značajniji rast cena tih objekata.

Kuća na periferiji bolja od stana u centru grada

Prednosti života u komfornoj kući posle dužeg vremena konačno dolaze do izražaja i na tržištu nekretnina u Srbiji, pa decenijama duga pomama za stanovima u centru grada u poslednje vreme polako počinje da slabi.

Posrednik u prometu nekretnina i vlasnik agencije Properti Europa Tomislav Sekulić rekao je da se od početka godine zapaža porast interesovanja za kupovinu kuća na periferiji gradova, što je dugoročno gledano i isplativija investicija.

- Ako je cilj da se reši stambeno pitanje, onda je kupovina kuće na periferiji ili u prigradskim naseljima koje su dobro povezane sa gradom bolje rešenje, jer u startu prosečno dobijate duplo veću kvadraturu za isti novac, ali i dvorište i mirnije i čistije okruženje - veli Sekulić.

Pogledajte kompletnu ponudu stambenih kredita


Tako se za 50.000 evra, koliko su kupci najčešće izdvajali za rešavanje stambenog pitanja tokom 2012. godine, može kupiti stan od oko 50 kvadrata u Beogradu, ali i nova kuća od 100 kvadrata na periferiji grada.

On je kazao da prednost ovakve investicije sve više shvataju i kupci, o čemu svedoči i podatak da svaki deseti stan u centru grada koji se oglasi za prodaju na tržištu nekretnina u Srbiji prodaju roditelji koji na taj način žele da reše stambeno pitanje svoje dece. Za dobijeni novac obično se obezbede dva manja stana na periferiji ili manji stan i kuća u okolini nekog grada.

To i nije iznenađenje, pošto svaki drugi građanin Srbije, starosti od 20 do 34 godine, odnosno oko pola miliona mladih, živi sa roditeljima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    pravda 07.08.2013 13:22

    gdje, na Tresnji, sa "fenomenalnom infrastrukturom" i povezanoscu sa gradom ?!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina stana kupovina kuće cene nekretnina cene stanova cena nekretnine cena stanova kuća na prodaju Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana