Tekst objavljen: 01.04.2013 12:12        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da nije tačno da se automobil "fijat 500l" može u Češkoj kupiti jeftinije, nego u Srbiji, i dodao da je reč o podmetanju konkurencije, zbog dobrog pro

Dinkić: Konkurenti podmeću, fića ovde najjeftiniji

Dinkić je rekao da sve kompanije, i domaće i strane, imaju pravo na subvencije iz budžeta, ako zaposle ljude i naprave proizvodnju koja je namenjena izvozu.

On je dodao da je Fijat doneo odluku da u narednih godinu i po dana zaposli još 1.400 ljudi, uz 2.400 koji već rade u Kragujevcu, i da na to imaju pravo na subvencije od 10.000 evra po novozaposlenom.

Prema njegovim rečima, u tom preduzeću su odlučili da taj novac bude preusmeren srpskim građanima, kupcima, u vidu popusta od 3.000 evra po novom automobilu.

Dinkić je rekao da se to odnosi na kontingent od 4.600 automobila i da bi Fijat ove godine trebalo da proizvede između 110.000 i 150.000 automobila.

Zahvaljujući Fijatu, srpski izvoz je u prva dva meseca ove godine zabeležio rast po stopi od preko 30 odsto, rekao je Dinkić i dodao da postoje solidni signali u industrijskoj proizvodnji.

- Verujem da naš izvoz neće biti manji do kraja godine od 25 odsto rasta u odnosu na prošlu godinu, što je ozbiljan napredak - kazao je ministar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Mlađan Dinkić srpski fijat fijat automobili srbija fijat Fiat 500l srpski fića fabrika automobila kupovina automobila prodaja automobila novi automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana