Tekst objavljen: 14.03.2016 10:03        


Za prva dva meseca od početka primene elektronskog sistema izdavanja građevinskih dozvola za online građevinske zahteve podneto je 2.779 prijava građana.

3.000 elektronskih zahteva za građevinske dokumente

Od toga su do sada rešene 1.553 različite prijave, od lokacijskih uslova, građevinskih dozvola, prijava radova, zahteva za izdavanje upotrebne dozvole, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Savetnik u ministarstvu Nikola Milivojević kaže da je zadovoljan prvim rezultatima i da podaci pokazuju da sistem uspešno funkcioniše.

Online sistem je postao realnost. Brzo je zaživeo i broj podnetih prijava je dokaz da uspešno funkcioniše. "Želimo da pokažemo i međunarodnim subjektima da se reforma sprovodi ubrzanim tokom", kaže Milivojević.
On ističe da je prelazak na "online" izdavanje građevinskih dozvola najkrupnija reforma u 2015. godini koja će uticati na rang Srbije na Duing biznis listi ove godine.

Kako se podseća, objedinjena procedura izdavanja građevinskih dozvola prošle godine je podigla Srbiju za 32 mesta na ovoj listi.

Elektronsko izdavanje je sledeći korak u procesu reformisanja građevinarstva u Srbiji koje je započeto usvajanjem Zakona o planiranju i izgradnji u decembru 2014. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija građani građevinska dozvola online

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana