Tekst objavljen: 23.03.2023 15:15        


Dr Vladimir Medan imenovan je za predsednika Odbora direktora Agencije za osiguranje depozita (AOD), objavljeno je na sajtu Agencije

Agencija za osiguranje depozita dobila novog direktora


Medan je do 2021. godine bio predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke a.d. Beograd i rukovodio njenim restrukturiranjem i prodajom. AOD navodi da je Medan tokom karijere realizovao značajna dostignuća u sektorima bankarstva, osiguranja i finansija.

Od 2015. do 2018. godine kao član Upravnog odbora i član Odbora direktora Agencije za osiguranje depozita bio je nadležan za osiguranje depozita i zaštitu investitora kao njene osnovne delatnosti.

Osnovao je i kao generalni direktor (CEO) rukovodio osiguravajućim društvom Basler osiguranje od 2007. do 2014. godine. Prethodno je obavljao funkciju generalnog direktora (CEO) Novosadske banke a.d. Novi Sad, a potom i Erste banke a.d. Novi Sad.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Medan je ostvario rezultate i u akademskom radu kao profesor na predmetima Bankarstvo i Bankarsko poslovanje u Beogradskoj bankarskoj akademiji.

"Izborom Medana za predsednika Odbora direktora Agencija će nastaviti da unapređuje sistem osiguranja depozita i ostale delatnosti iz svoje nadležnosti, kao i saradnju sa relevatnim institucijama, bankarskim i finansijskim sektorom u cilju očuvanja stabilnosti finansijskog sistema", saopštio je AOD.

Do sada je predsednika Odbora direktora AOD bio Nebojša Anđelković.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
novi direktor bankarski sistem u srbiji Agencija za osiguranje depozita vladimir medan osiguranje depozita

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana