Tekst objavljen: 31.10.2013 17:23        


Zahvaljujući trgovanju akcijama AIK banke današnji promet na domaćem tršištu kapitala bio je iznad proseka dok su oba indeksa zabeležila identičan rast. Naime, indeks najlikvidnijih akcija Belex15 i širi pokazatelj stanja na tržištu Belexline porasli su za 0,21 odsto, na 523,02 odnosno na 1.036,55 poena respektivno.

AIK banka ponovo nosila promet na berzi

Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 78 miliona dinara, a uspavanka na Beogradskoj prekidana povremenim trgovanjem akcijama Naftne Industrije Srbije potrajala je do pred sam kraj trgovačkog dana.

U samom finišu jednom većom transakcijom običnim akcijama AIK banke (AIKB) po ceni od 1.475 dinara koja predstavlja dnevni rast od 1,51 odsto, registrovano je gro ukupnog prometa od 48,6 miliona dinara.

Sličan scenario dogodio se i sa prioritetnim kumulativnim akcijama niške banke (AIKBPB) koje su zabeležile promet od 18,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 815 dinara.

Od akcija iz bankarskog sektora, realizaciju ali u značajno manjem iznosu ostvarile su i akcije Komercijalne banke. Obične akcije (KMBN) banke u dominantnom vlasništvu države, imale su realizaciju od 0,26 miliona dinara uz pad cene od 2,39 odsto na 1.225 dinara.

Za razliku od pomenutih, prioritetne akcije ove banke zabeležile su promet od 1,46 miliona dinara pri čemu je cena istih poskočila 2,63 odsto na 859 dinara.

U iščekivanju detaljnijih pokazatelja poslovanja Naftne Industrije Srbije (NIIS) u trećem ovogodišnjem kvartalu koji su danas predstavljeni investicionoj javnosti (neto dobit 31,7 milijardi dinara, prihodi 185 milijardi dinara), cena akcija naftne kompanije je skliznula za 0,12 odsto na 842 dinara dok je ukupan promet iznosio 3,9 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza akcije indeksi aik banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana