EUR 117,58 USD 106,67 CHF 107,61

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 23.09.19. :: 117.5843 rsd

Tekst objavljen: 10.08.2015 12:26        


Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, objavila je danas uvođenje usluge prijave na let putem interneta (Web check-in). Putnici Air Serbia-e će imati mogućnost da se prijave na svoj let na zvaničnoj internet stranici avio-kompanije www.airserbia.com.

Air Serbia: Prijava na let putem interneta

Usluga je dostupna za sve letove Air Serbia-e iz Beograda, kao i za letove sa još šest polazišta u mreži Air Serbia-e - Abu Dabi, London, Istanbul, Bejrut, Prag i Bukurešt. Air Serbia će kasnije proširiti dostupnost usluge na ostatak svoje mreže.

Usluga prijave na let putem interneta će putnicima omogućiti da se registruju za let sa bilo kog uređaja koji ima pristup internetu, izaberu sedište i odštampaju kartu za ukrcavanje (boarding pass).

Putnici će moći da se prijave na let najranije 36 sati i najkasnije 60 minuta pre planiranog vremena polaska leta. Potrebno je da gosti odštampaju svoju kartu za ukrcavanje i ponesu je na aerodrom.

Uslugu prijave na let putem interneta takođe mogu da koriste i putnici koji imaju prtljag za predaju.
Potrebno je da putnici donesu svoj prtljag na poseban šalter za brzu predaju prtljaga (baggage drop-off) najkasnije 45 minuta pre leta i da budu na odlaznom izlazu najkasnije 20 minuta pre leta.

Na aerodromu, putnici koji su se prijavili na let putem interneta i sa sobom nose samo ručni prtljag, ne moraju da odlaze na šalter za prijavu na let i mogu odmah da se upute ka pasoškoj i bezbednosnoj kontroli.
Primenjuju se sva standardna pravila koja se odnose na predati i ručni prtljag.

Dane Kondić, generalni direktor -e, je ovim povodom izjavio da je usluga prijave na let putem interneta jedna u nizu inovacija koje uvodimo ove godine, zajedno sa internet konekcijom na letu i njihovim Biznis salonom na Aerodromu Nikola Tesla, koje će uskoro predstaviti.

"Veoma smo ponosni što u prvoj fazi uvođenja naša usluga prijave na let putem interneta dobro funkcioniše, a u drugoj fazi, kada investicije u našu infrastrukturu uzmu maha, ovu uslugu ćemo proširiti na čitavu mrežu destinacija", rekao je Kondić, a navedeno je u saopštenju Air Serbia.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
air serbia Web check-in boarding pass baggage drop-off internet rezervacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana