Tekst objavljen: 10.06.2016 10:44        


Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Srbije, mladima iz Srbije ponudiće priliku da steknu radno iskustvo u oblasti vazduhoplovstva kroz program profesionalne prakse, saopšteno je iz te kompanije.  

Air Serbia uvodi letnji program profesionalne prakse

Program će omogućiti mladima i studentima da steknu praktično iskustvo i priliku da prodju kroz obuku na radnom mestu u brojnim sektorima Air Serbia-e, uključujući i "Ketering", koji proizvodi sve obroke na letu avio-kompanije, "Tehniku", koja je odgovorna za održavanje aviona, kao i u okviru operativnih timova na Aerodromu Nikola Tesla.

Za polaznike koji se istaknu u ispunjavanju svojih zaduženja biće razmotreno prijem u radni odnos u Air Serbia-i, dodaje se u saopstenju kompanije.

"Posvećeni smo razvoju radne snage u Srbiji i drago nam je što smo u prilici da pružimo ovu izvanrednu mogućnost mladim ljudima da zakorače u svet vazduhoplovstva", izjavio je generalni direktor Air Serbia Dane Kondić.

Kako je dodao, program je osmišljen tako da naše mlade generacije obuči u veštinama koje su veoma značajne za sektor putovanja, kao i da pruži praktično radno iskustvo i solidno razumevanje toga kako funkcionišu avio-kompanije i aerodromi.

"Program profesionalne prakse će se odvijati tokom letnjih meseci i predstavlja odličnu priliku za mlade ljude koji su zainteresovani da započnu karijeru u avio-industriji da se oprobaju na različitim radnim mestima u ovoj oblasti.", rekao je Kondić.

Podstio je da se prošle godine određeni broj polaznika zaposlio nakon prakse u Air Serbia a iste mogućnosti za zaposlenje su dostupne i ove godine.

Jovana Ostojić, koja je prošle godine pohađala program profesionalne prakse na aerodromu Nikola Tesla a zatim se zaposlila kao agent "premijum" salona, je rekla je da je tokom prakse, saznala više o tome kako funkcioniše avio-industrija, rešavala probleme putnika i stupala u kontakt sa gostima Air Serbia-e širom sveta i na taj način stekla znanja i veštine koje su bile potrebne da bih se zaposlila u Air Serbia.

Tijana Kojić je takođe pohađala program sticanja profesionalne prakse u Air Serbia tokom 2015. godine, a kasnije se zaposlila u avio-kompaniji kao član kabinske posade.

"Rad u užurbanoj atmosferi Aerodroma Nikola Tesla je bio veoma uzbudljiv, pomogao mi je da shvatim koliko mi prija što stupam u kontakt sa gostima i što im pomažem i inspirisao me je da se prijavim za radno mesto u kabinskoj posadi" , rekla je ona.

Detaljnije informacije svi zainteresovani mogu dobiti na sajtu www.airserbia.com/sr-RS/zaposlenje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zapošljavanje stručna praksa Air Serbia

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana