Tekst objavljen: 17.04.2022 18:00        


Akcionar Tvitera tužio je Elona Maska, navodeći da je ne otkrivši svoj udeo u društvenoj medijskoj kompaniji dovoljno brzo, izvršni direktor Tesle smanjio cenu akcija Tvitera

Akciona Tvitera tužio Maska, smatra da je namerno umanjio cenu akcija Ilon Mask



Tužbu je u utorak federalnom sudu na Menhetnu podneo Mark Bejn Rasela, preneo je Blumberg. U tužbi se navodi da je Musk morao da otkrije svoj udeo u Tviteru do 24. marta, ali to nije učinio sve do 4. aprila. Kada je Musk otkrio svoj udeo na Tviteru, cena akcija kompanije je porasla za 27 odsto, piše Biznis Insajder.

Prema Raseli, Musk je imao 10 dana da obavesti Komisiju za hartije od vrednosti o svom udelu nakon što je on premašio prag od 5 odsto 14. marta. Investitori koji su prodali akcije Tvitera između 24. marta i 4. aprila izgubili su na dobitku koje bi ostvarili da je Musk je ranije otkrio svoj udeo, tvrdi se u tužbi. Odlaganjem njegovog obelodanjivanja, Musk je mogao da nastavi da kupuje akcije Tvitera po sniženoj ceni, rekao je Rasela.

Rasela ima za cilj da predstavlja klasu investitora koji su otuđili akcije Tvitera između 24. marta i 1. aprila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Mask i Tviter nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar.

Tužba je najnoviji razvoj događaja u sagi koja se odvija otkako je Musk javno objavio svoj udeo od 9,1 odsto u Tviteru, platformi na kojoj ima više od 80 miliona pratilaca.

Ova investicija čini Maska najvećim pojedinačnim akcionarom kompanije, i on je rekao da se raduje uvođenju značajnih promena kao član upravnog odbora kompanije. Ali u velikom preokretu, izvršni direktor Tvitera Parag Agraval rekao je u nedelju da se Musk ipak neće pridružiti odboru.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tužba tesla ilon mask tviter Mark Bejn Rasela akcije tvitera

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana