Tekst objavljen: 28.07.2014 14:48        


Akcionari Agrobanke upozorili su u saopštenju da ni posle dve godine od propasti Agrobanke, nije izvršen povraćaj imovine akcionarima.

Akcionari Agrobanke još uvek traže svoju imovinu

"Podsećamo da i nakon dve godine od pljačke Agrobanke kroz sumnjive kreditne aranžmane od kojih su jedinu korist imali oni na vlasti i sa njima povezana lica, Vlada Srbije, NBS i AOD kao glavni saučesnici u ovom kriminalnom delu nisu ništa uradili kako bi izvršili povraćaj privatne imovine akcionara", navode akcionari u saopštenju.

Kako dodaju, "na taj način su dokazali naklonost prema domaćim i stranim investitorima za koje se deklarativno zalažu".

Akcionari Agrobanke navode da nastavljaju da kontaktiraju Vlade evropskih zemalja, njihove parlamente, akreditovane ambasadore u Srbiji i privrednike širom Evrope i sveta i upozoravaju ih o "krajnje neodgovornom ponašanju Vlade Srbije prema domaćim i stranim investitorima".

"Takođe smo u kontaktu sa institucijama EU - Evropskim parlamentom i kancelarijom gospodina Martina Šulca, sa evropskom komisijom i kancelarijom gospodina Štefana Filea kao da i o svakoj našoj aktivnosti obaveštavamo delegaciju EU u Srbiji sa gospodinom Majklom Davenportom na čelu", navodi se u saopštenju.

Od svih njih, kako navode, traže da se u Srbiji poštuju evropske vrednosti na kojima se zasnivaju osnovna načela Evropske unije jer se ovakvo kriminalno delo i to pod okriljem države i političara ne može zamisliti u njihovom bližem okruženju.

"Od Italije koja će u narednih šest meseci predsedavati Evropskoj uniji takođe smo tražili da se pokrene pitanje akcionara Agrobanke kroz pregovore o pridruživanju o čemu je pored svih italijanskih zvaničnika upoznat i ministar inostranih poslova Italije gospođa Frederika Mogerini pred njenu posetu Srbiji kao i ambasador Italije u Srbiji gospodin Ðuzepe Manco", navode akcionari i naglašavaju da će nastaviti legalnu borbu protiv državno-finansijko-političko-tajkunkog kriminala sve do konačnog i pravednog obeštećenja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
agrobanka propale banke državne banke akcionari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana