Tekst objavljen: 29.06.2016 10:00        


Skupština akcionara Naftne industrije Srbije donela je juče odluku da četvrtu godinu za redom isplati dividende svim deoničarima, a NIS će po tom osnovu isplatiti 25 odsto dobiti iz 2015, odnosno 4,02 milijardi dinara u ukupnom bruto iznosu. Kako je navedeno iz kompanije, akcionarima će na ime dividendi biti isplaćeno 24,69 dinara po akciji bruto.

Akcionarima NIS-a 4,02 milijarde dinara za dividende

Pravo na dividendu za 2015. godinu imaju svi akcionari kompanije koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na dan 18. juna 2016. godine. Skupština akcionara, koja je juče zasedala, ovlastila je Odbor direktora NIS-a da odredi dan i postupak isplate dividende.

Na jučerašnjoj sednici usvojeni su i finansijski izveštaji za 2015. godinu, Konsolidovani finansijski izveštaji za prošlu godinu, kao i izveštaji o reviziji prethodna dva izveštaja.

Usvojen je i Godišnji izveštaj NIS-a za 2015. godinu, kao i izveštaj o izvršenoj reviziji Godišnjeg izveštaja.
Na predlog većinskog akcionara, JAD "Gasprom njeft", na sednici su juče izabrani i članovi Odbora direktora NIS-a.
Odbor će raditi u saštavu: zamenik predsednika Izvršnog odbora JAD "Gasprom njeft" i prvi zamenik generalnog direktora JAD "Gasprom njefta" Vadim Jakovljev, član Izvršnog odbora JAD "Gasprom njeft" i zamenik generalnog direktora za upravljanje inostranim aktivama JAD "Gasprom njefta", generalni direktor NIS a. d. Novi Sad Kiril Kravcenko, savetnik generalnog direktora JAD "Gasprom njeft" Aleksandar Bobkov, član Izvršnog odbora JAD "Gasprom njeft" i zamenik generalnog direktora za ekonomiku i finansije JAD ĆGasprom njefta" Aleksej Jankević, direktor Direkcije za regionalnu prodaju JAD "Gasprom njeft" Aleksandar Krilov, zamenik predsednika IO JAD "Gasprom njeft" i zamenik generalnog direktora za logistiku, preradu i promet JAD "Gasprom njefta" - Anatolij Cerner.

Na predlog Republike Srbije, za članove Odbora direktora su imenovani i Nikola Martinović, Goran Knežević i Danica Drašković.

Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Volfgang Rutenštorfer i Stanislav Sekšnja.
postupkom izveštavanja akcionara Društva je imenovan Nenad Mijailović, dok su za članove tog Odbora imenovani Zoran Grujičić i Aleksej Urusov, direktor Direkcije za ekonomiku i korporativno planiranje JAD "Gasprom njeft".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Julijana Stanivuk 15.09.2016 16:32

    Gospodo draga, kako ste samo uspeli da toliko srozate i obezvredite vrednost dividende za ovo nekoliko godina? I jos je niste ni isplatili! Sta se ceka? Sigurno da sakupite sredstva! Sto da ne kad vam se moze! Sramota!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Akcije NIS dividenda akcionari Naftna industrija Srbije (NIS) gasprom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana