Tekst objavljen: 24.06.2017 13:00        


Kredit indeksiran u evrima ima nižu kamatu koja se kreće od 5,65 odsto pa do 5,85 procenata, a povoljnije je za klijente sa računom.

Ako hoćete automobil, spremite i 3.000 € viška

Takođe, kupci treba da znaju i da je učešće od 30 odsto obavezno. To znači da je prilikom podizanja kredita od 10.000 evra potrebno imati 3.000 evra za učešće, a otplaćuje se 7.000 evra. Uz otplatu na 60 meseci rata će biti oko 133 evra.

O kupovini novog automobila većina naših građana može samo da sanja, s tim što se novi auto na Balaknu malo drugačije označava nego na drugim mestima u Evropi. Novi automobil nije samo onaj koji je tek sišao sa fabričke trake već i polovni po meri i džepu kupca.

Kada se odlučuju za polovne automobile naši građani su obično spremni da odvoje oko 5.000 evra ili 600.000 dinara. Prilikom kupovine kupci imaju različite kriterijume - muškarce pre svega zanima kvalitet motora, a lepši pol posebnu pažnju obraća na veličinu prtljažnika i ne zanemaruje dizajn. Ipak, svi žele da automobil bude ekonomičan za održavanje.

Cene takvih vozila kreću se od par hiljada evra pa naviše, a sve zavisi od godine proizvodnje i kilometaže koju je vozilo prešlo. I kao i uvek, ovde važi krilatica da svaka roba nađe kupca, jer kada ne bi bilo uvoza ovih automobila mnogi vozači ne bi nikada ne bi seli u opel ili pežo iz svojih snova, pa makar i ne bio ganc nov. Da bi to bilo lakše, banke za kupovinu ovih vozila odobravaju kredite.

Prodaja uvezenih polovnih vozila u Srbiji cveta već desetak godina. Kada izaberu automobil po meri svog buđelara kupcima ostaje da zatvore finansijsku konstrukciju. Prvo je potrebno da se videti da li auto kuća ili auto plac ima saradnju s nekom od banaka, što bi omogućilo povoljnije uslove, odnosno niže kamate i duže rokove otplate. Ukoliko ova opcija nije zadovoljavajuća za kupca, potrebno je pogledati kakve sve kredite nudi banka u kojoj ima otvoren račun. Gotovinski zajam ili auto kredit potom treba uporediti s onome što druge banke nude.

A u ponudi su i dinarski krediti i oni indeksirani u stranoj valuti. Kredit od maksimalno 900.000 dinara i otplatu od 72 meseca može se dobiti uz kamatu od 10,3, odnosno 8,7 odsto i povoljnija je za klijente koji imaju račun u banci, ili ga tu prebace. Shodno izabranom modelu rata je različita - 15.736 dinara, odnosno 16.627 dinara. Upola manji kredit vuče i druge manje troškove.

Pojedini vlasnici auto placeva i sami daju kredite, koji su beskamtni. Međutim, u našoj zemlji kreditiranjem mogu da se bave samo banke, pa kupci u tom slučaju, ulaze i nelegalan posao u kojem često ni prava, ni obaveze nisu jasno definisane.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
auto kredit novi auto auto Kredit indeksiran u evrima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana