Tekst objavljen: 03.09.2017 16:00        


Američki tehnološki gigant Apple najavio je predstavljanje novih proizvoda 12. septembra, što je podstaklo očekivanja da će novi model iPhone 8 i novi Apple Watch i Apple TV ipak biti prikazani javnosti uprkos glasinama da može doći do odlaganja ovog tradicionalnog godišnjeg događaja.

Apple predstavlja novi iPhone 12. Septembra

Očekuje se da će komanija otkriti tri nova modela iPhone-a - iPhone 8, kao i iPhone 7s i 7s Plus. Apple će takođe predstaviti i novi 4K Apple TV, koji će podržavati kvalitetnije sadržaje od trenutnih modela, kao i novi Apple Watch. Novi iPhone 8 bi trebalo da donese novi "premium" dizajn koji se sastoji od prednje i zadnje staklene površine, sa OLED panelima koji poboljšavaju jačinu boja.

Prema procenama analitičara, ovaj model će se prodavati po ceni od 1.000 dolara, a prodaja uređaja standardno počinje sedam dana nakon predstavljanja. Kompanija je nedavno objavila i rezultate poslovanja za treći kvartal, koji su potukli očekivanja investitora – rast prihoda od 7,2 odsto na prvom mestu usled rasta prodaje telefona, kao i rast prilagođene dobiti po akciji od 17,6 odsto.

U narednom kvartalu, kada bi trebalo da startuje prodaja modela iPhone 8, Apple očekuje bruto marginu u rasponu 37,5-38 odsto. Jučerašnje trgovanje akcije ove kompanije zatvorile su na nivou od 161,5 USD, što predstavlja rast od jedan odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mobilni telefoni apple novi apple

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana