Tekst objavljen: 24.12.2017 17:31        


SAN FRANCISCO - Kada na tržište dođe novi model mobilnog telefona, korisnici često govore kako je njihov stari uređaj baš nekako u to vreme usporio - stvarajući time svojevrsnu teoriju zavere o tome kako proizvođači, a poglavito Apple, namerno usporavaju uređaje starijih generacija.Naravno, sve to radi kako bi pomoglo korisnicima da se presele na nove mobilne telefone.

Apple: Stariji iPhonei usporavaju zbog baterije

Na Reddit su se ovih dana pojavili podaci o tome da je u Appleovom iOS-u 11 pronađen kod koji upućuje na to da neki uređaji mogu namerno usporiti rad - pa im se performanse na testovima smanjuju, rad na njima je otežan, i uopšteno mobiteli rade znatno sporije.

Zašto tako, mnogi su pitali, pa je Apple uključio u diskusiju. U zvaničnom saopštenju kompanije TechCrunch rekli su da je sve napisano o usporavanju nekih starijih modela iPhone-a.

Naime, recimo Cupertina, njihov cilj je "pružiti najbolje korisničko iskustvo". S obzirom na činjenicu da litijum-jonske baterije sa vremenom degradiraju, a u hladnijim uslovima imaju problema sa isporučivanjem maksimalne snage, uređaji se nekada mogu neočekivano brzo ugasiti kako bi zaštitili komponente od ozbiljnijeg oštećenja.

Tu dolazimo do onog zanimljivog - Apple kaže da su prošle godine za modele 6, 6S i SE uveli opciju u iOS-u koja ponekad namerno smanjuje performanse uređaja kako bi olakšala rad sa problematičnom baterijom. Ovo takođe sprečava nagli prekid mobilnog telefona. Ista opcija ove godine je proširena na iPhone 7 - i ovo bi trebalo da bude glavni razlog zašto neki korisnici osećaju da njihovi mobilni telefoni "dolaze" čim se na tržištu pojavljuje novi model.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
iphone baterija apple

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana