Zvanični kurs Evra za dan 27.10.20. :: 117.5796 rsd
Tekst objavljen: 24.12.2017 17:31        


SAN FRANCISCO - Kada na tržište dođe novi model mobilnog telefona, korisnici često govore kako je njihov stari uređaj baš nekako u to vreme usporio - stvarajući time svojevrsnu teoriju zavere o tome kako proizvođači, a poglavito Apple, namerno usporavaju uređaje starijih generacija.Naravno, sve to radi kako bi pomoglo korisnicima da se presele na nove mobilne telefone.

Apple: Stariji iPhonei usporavaju zbog baterije

Na Reddit su se ovih dana pojavili podaci o tome da je u Appleovom iOS-u 11 pronađen kod koji upućuje na to da neki uređaji mogu namerno usporiti rad - pa im se performanse na testovima smanjuju, rad na njima je otežan, i uopšteno mobiteli rade znatno sporije.

Zašto tako, mnogi su pitali, pa je Apple uključio u diskusiju. U zvaničnom saopštenju kompanije TechCrunch rekli su da je sve napisano o usporavanju nekih starijih modela iPhone-a.

Naime, recimo Cupertina, njihov cilj je "pružiti najbolje korisničko iskustvo". S obzirom na činjenicu da litijum-jonske baterije sa vremenom degradiraju, a u hladnijim uslovima imaju problema sa isporučivanjem maksimalne snage, uređaji se nekada mogu neočekivano brzo ugasiti kako bi zaštitili komponente od ozbiljnijeg oštećenja.

Tu dolazimo do onog zanimljivog - Apple kaže da su prošle godine za modele 6, 6S i SE uveli opciju u iOS-u koja ponekad namerno smanjuje performanse uređaja kako bi olakšala rad sa problematičnom baterijom. Ovo takođe sprečava nagli prekid mobilnog telefona. Ista opcija ove godine je proširena na iPhone 7 - i ovo bi trebalo da bude glavni razlog zašto neki korisnici osećaju da njihovi mobilni telefoni "dolaze" čim se na tržištu pojavljuje novi model.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
iphone baterija apple

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana