Tekst objavljen: 17.12.2014 12:54        


Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) danas je dao dozvolu za rad banci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja će poslovati pod imenom Mirabank, saopštila je NBS.

Arapska banka: "Mirabank" dobila dozvolu za rad

Banka je u vlasništvu međunarodne Rojal (Royal) grupe, čije jesedište u Abu Dabiju.

 NBS je istakla da je to je prva grinfild investicija u bankarskomsektoru Srbije od 2008. godine. Nakon dobijanja dozvole za rad banke, osnivač Mirabank dužan je da uroku od 30 dana održi osnivačku skupštine banke, na kojoj se donosi statut, biraju predsednik i članovi Upravnog i Izvršnog odbora banke, usvajaju program aktivnosti i poslovna politika i donosi odlukao prvom izdavanju akcija.

Banka stiče svojstvo pravnog lica u momentu upisivanja u Registar privrednih subjekata, nakon čega će moći da otpočne redovno poslovanje u Srbiji, što NBS očekuje do kraja marta 2015. godine.
Rojal grupa je jedna od najvećih kompanija i investicionih holdinga uUjedinjenim Arapskim Emiratima, prisutna u državama Bliskog istoka,SAD, Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike, a poslove ima u sektorima finansija, proizvodnje, nepokretnosti, ugostiteljstva, obrazovanja,zdravstvene zaštite, tehnologije i medija.
Čini je oko 80 malih, srednjih i velikih preduzeća i zapošljava preko 15.000 ljudi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nbs Arapska banka Abu Dabi nova banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana