Zvanični kurs Evra za dan 10.05.21. :: 117.5807 rsd
Tekst objavljen: 14.04.2016 14:06        


Austrijski privrednici veoma su zainteresovani za poslovanje i ulaganje u Srbiji, što najbolje pokazuje činjenica da je u Beograd doputovala do sada najbrojnija delegacija privrednika iz austrijske pokrajine Koruška. 

Austrija veoma zainteresovana za srpsko tržište

Predstavnica Privredne komore Austrije (WKO) u Beogradu Erika Teoman-Brener ukazala je da se trenutno predstavnici 20 kompanija iz Koruške nalazi u Srbiji, kako bi se upoznalo sa privredom te zemlje i upoznali biznis-partnere.

"Austrijski privrednici su veoma zainteresovani za tržište Srbije, što pokazuje i činjenica da je ovo najveća delegacija koju je Privredna komora pokrajine Koruška ikada poslala u posetu nekoj zemlji. To pokazuje da je Srbija veoma interesantno tržište za naše kompanije", kazala je ona.

Teoman-Brener ističe da posle trodnevne posete austrijski privrednici trebalo bi da imaju dobro znanje o potencijalima Srbije.

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Austrija u saradnji sa Trgovinskim odeljenjem pri Ambasadi Austrije u Srbiji organizovali su danas poslovni susret srpskih i austrijskih privrednika.

Potpredsednik PKS Miroslav Miletić rekao je da su razgovori sa predstavnicima privrede Koruške veoma važni i intesantni, dodajući da je to jedan od najznačajnijih regiona koji se graniči sa Slovenijom.
On je preneo da su u delegaciji predstavnici kompanija iz različitih sektora, od mašinske industrije, pa sve do industrije medicinskih suplemenata.

Prema njegovim rečima austrijski privrednici su veoma interesantni za srpske kompanije koji bi mogli biti dobavljači i partneri, jer naše dve zemlje imaju dugu tradiciju ekonomske saradnje.
Takođe je ukazao i na značaj saradnje sa WKO ističući da austrijska komora imala posebnu ulogu u modernizaciji PKS.

Miletić je istakao da možemo da učimo na iskustvima Austrije koja je svoju ekonomiju, polovinom 90-tih, transformisala iz uvozno zavisne u izvozno orijentisanu privredu, koja ima preko 50.000 preduzeća koje su okrenute izvozu, i to zahvaljujući WKO.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
srpsko tržište kompanije PKS Austrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana