Tekst objavljen: 27.08.2018 14:39        


Domaće tržište akcija je zabeležilo pad vrednosti i četvrtu sedmicu zaredom, uz skromnu investicionu aktivnost. Ukupan promet na tržištu dostigao je 601,7 miliona dinara (5,1 milion evra), pre svega usled trgovanja državnim obveznicama. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 0,3 odsto na 730,5 poena.

Belex ponovo u minusu uz slab promet

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) bio je najprometnija akcija sa realizacijom od 9,7 miliona dinara, uglavnom na ceni od 1.734 dinara.

Iz uprave je najavljeno da će broj putnika ove godine biti u rasponu 5,8-6,0m, dok se očekuje ostvarenje neto dobiti na nivou od oko 29 miliona evra. Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) pale su 1,7 odsto na 11.000 dinara, dok je gro prošlonedeljnog prometa ostvareno na nivou od 11.200 dinara.

Ove sedmice kompanija će objaviti polugodišnje rezultate, kao i ostale članice indeksne korpe koje to do sada nisu uradile: Impol Seval (IMPL), Sojaprotein (SJPT) i Alfa plam (ALFA). Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) nastavile su lagani silazni trend uz skromne promete.

Akcije ove kompanije zabeležile su realizaciju od 4,1 milion dinara uz pad cene od 0,3 odsto na 678 dinara. NIS je za danas najavio isplatu dividende iz prošlogodišnje dobiti u bruto iznosu od 42,61 dinara po akciji, što daje dividendni prinos od 6,3 odsto.

Među prometnijim akcijama bilo je i Jedinstvo iz Sevojna (JESV), koje se zadržalo na ceni od 5.000 dinara. Kompanija je izvestila da je u prvih šest meseci konsolidovani prihod kompanije pao za 20 odsto, dok je profit skočio 10,7 procenata na 75,1 milion dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza Glavni indeks Beogradske berze promet na berizi akcije na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana