Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 26.11.2021 12:05        


U Atini je danas potpisan ugovor o migraciji Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze

Beogradska berza se seli na trgovačku platformu Atinske berze


Ovaj ugovor predstavlja novi korak u ostvarenju zajedničkog cilja o bliskoj saradnji i promociji šire regionalne povezanosti, inicijalno započetog sticanjem učešća Atinske berze u vlasničkoj strukturi Beogradske berze, objavljenog 5. avgusta ove godine, saopšteno je iz Beogradske berze.

Dodaje se da su započete aktivnosti na migraciji trgovačkih aktivnosti Beogradske berze na zajedničku trgovačku platformu, a svi partneri u ovom procesu (Atinska berza, Beogradska berza i Kiparska berza) i njihove investicione zajednice će moći da iskoriste prednosti unapređenja operativne efikasnosti, tržišne likvidnosti i novih poslovnih mogućnosti, čime će biti omogućena i efikasna podrška lokalnom ekonomskom razvoju.

Sporazum, takođe, naglašava posvećenost i podršku koju Atinska berza pruža Beogradskoj berzi u njenim strategijskim naporima usmerenim ka transformaciji srpskog tržišta kapitala u međunarodno priznato i prepoznato tržište.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Socrates Lazaridis, direktor Atinske berze, izjavio je da se raduje partnerstvu sa Beogradskom berzom u kontekstu zajedničke trgovačke platforme.

- Ona će omogućiti dalje osnaživanje naših tržišta putem širenja baze investitora i ponude novih investicionih mogućnosti za lokalne i međunarodne investitore, kao i unapređenja ponude investicionih proizvoda kojima se trguje na ovim tržištima - kazao je Lazaridis i dodao da obe berze dele zajedničku viziju koja naglašava ulogu i značaj tržišta kapitala za razvoj lokalne ekonomije kroz unapređenje globalne povezanosti i izgradnju široke međupovezane regionalne mreže podrške.

- Migracija trgovačkih aktivnosti Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze odražava naš čvrst stav i posvećenost ne samo daljem jačanju saradnje dveju berzi, već i našem ultimativnom cilju koji se odnosi na unapređenje efikasnosti tržišta, transparentnosti i izvesnosti za sve učesnike na tržištu, a kroz obezbeđenje trgovačke platforme koja je u potpunosti usaglašena sa regulativom Evropske unije - istakao je Siniša Krneta, direktor Beogradske berze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
trgovačka platforma Beogradska berza atinska berza atinska berza preuzela beogradsku siniša krneta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana