Tekst objavljen: 25.10.2013 15:30        


Kraj sedmice na Beogradskoj berzi obeležili su odličan promet i pad oba indeksa. Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 oslabio je za 0,49 odsto na 519,26 poena dok je Belexline skliznuo za 0,27 odsto na 1.031,41 poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama na berzi iznosio je 146,7 miliona dinara.

Berza: Grčka NBG banka prodaje akcije u AIK banci

Trgovanje na berzi ipak je ostalo u senci dve blok transakcije običnim akcijama AIK banke (AIKB) koje statistika tržišta odvojeno registruje. Naime, pomenutim transakcijama zabeležen je promet u iznosu od 65,7 miliona dinara po dogovorenoj ceni od 1.476 dinara.

S druge strane, na redovnoj trgovačkoj sesiji prioritetne kumulativne akcije ove niške banke zabeležile su promet od 52,5 miliona dinara po ceni od 815 dinara koja predstavlja pad za 2,4 odsto u odnosu na juče.

Nezvanično, današnje trgovanje akcijama AIK banke je jedna od posledica ranije odluke Nacionalne banke Grčke da proda svoj udeo u bankama jugoistočne Evrope.

Vlasnički papiri ostalih izdavalaca iz bankarskog sektora registrovali su minimalne promete uz prilično velike fluktuacije cena pa su tako akcije Univerzal banke (UNBN) porasle nepunih 14 odsto na 400 dinara dok su akcije Čačanske banke (CCNB) potonule 8,21 odsto na 11.015 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aik banka NBG banka banke Beogradska berza berza akcije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana