Tekst objavljen: 20.06.2021 9:00        


Odbor skupštine Srbije za finansije jednoglasno je danas podržao više predloga zakona o novim kreditima i prihvatio ugovor Srbije i Singapura o otklanjanju dvostrukog oporezivanja

Bez dvostrukog oporezivanja i sa Singapurom

Dejan Dabetić iz Ministarstva finansija istakao je da Srbija ima više od 60 potpisanih bilateralnih ugovora o otklanjanju dvostrukog oporezivanja, te da su tu sve zemlje nastale od SFRJ, 26 zemalja EU, a sa Singapurom i sve zemlje iz grupe azijskih ekonomskih tigrova.

Naglasio je da osnovni motiv nije trenutni nivo ekonomske razmene, već je ugovor podsticaj za investitore i veću razmenu.

Na interesovanje poslanika da li se očekuju investicije iz Singapura odgovorio je podatkom da je ugovoreno stimulacija za investicije jer pojedine poreze značajno smanjuje a naplatu nekih svodi na nulu.

Odbor je prihvatio zaduživanje od ukupno 102 miliona evra za projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji gde su kreditori po pola Međunarodna banka za obnovu i razvoj, i Razvojna agencija Francuske.

Prihvaćen je i predlog Vlade Srbije o kreditu od 78,2 miliona evra od Međunarodne banke za obnovu i razvoj a taj će novac biti upotrebljen po projektu integrisanog razvoja koridora Save i Drine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pored povećanja otpornosti na rizik od poplava i suša, te razvoja upravljanja životnom sredinom kredit će doneti i razvoj lučke infrastrukture u Sremskoj Mitrovici.

Odbor je prihvatio i zajam od 82,6 miliona evra za razvoj politike za efikanost javnog sektora i zeleni oporavak čije je kreditor Medunarodne banke za obnovu i razvoj.

Vlada Srbije dobila je podršku nadležnog odbora skupštine i 50 miliona evra kredita od Francuske agencije za razvoj za realizaciju programa urbane sredine otporne na klimatske promene.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dvostruko oporezivanje bez dvostrukog oporezivanja singapur ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana