Tekst objavljen: 30.10.2017 14:46        


Najveća i najuticajnija konferencija posvećena informaciono-komunikacionim tehnologijama – Sinergija 17 - svečano je otvorena 25. oktobra u beogradskom hotelu Crowne Plaza.

BMW i3 zvanično vozilo Sinergije 17

Električno vozilo, BMW i3, čiji je 100.000-ti primerak upravo proizveden, imao je ulogu zvaničnog automobila konferencije. Učesnici su imali priliku da saznaju sve o karakteristikama i održivom procesu proizvodnje ovog modela.

Suština električnih automobila nije samo u smanjenju emisije štetnih gasova, cilj je da čitav proces proizvodnje bude ekološki. Zato se BMW i3 proizvodi u fabrici u Lajpcigu, koja celokupnu energiju dobija iz 100% održive, snage vetra. Karbonska vlakna koja se koriste u proizvodnji ovog modela proizvode se u SAD, u fabrici na jezeru Mozis, koja energiju dobija iz snage vode. Dotrajale baterije se dalje koriste za skladištenje viška energije i time zaokružuju proces proizvodnje ovog automobila čijih se 95% ugrađenih materijala može recilirati.

BMW i3 je u svakom pogledu nesvakidašanji automobil, zato je i njegova unutrašnjost jedinstvena. Velike površine enterijera BMW i3 prekrivene su kenafom, lakim materijalom koji se dobija iz biljke sleza i koji je 30% lakši od konvencionalnih materijala koji se koriste u proizvodnji automobila. Za izradu drvenih površina u modelu BMW i3 koristi se drvo eukaliptusa, jedno od najbrže rastućih, iz šuma 100% verifikovanih od strane Saveta za upravljanje šumama, što dalje pomaže održivom upravljanju.

Koža u modelu i3 je štavljena prirodnim ekstraktima iz lista masline, ekološki kompatibilnim procesom. BMWi3 je prvi model iz premijum segmenta dizajniran namenski da bude električan. Zahvaljujući bešumnom radu elektromotora, i3 predstavlja idealan izbor za gradsku vožnju, ali njegovo ubrzanje ostaje u rangu sportskih modela.Svi učesnici Sinergije mogli su se prijaviti za test vožnju i iskusiti sve karakteristike BMW zadovoljstva u vožnji.

Ovogodišnja Sinergija, pod sloganom "Engage digitally" učesnike je provela kroz različite aspekte četvrte industrijske revolucije i inovacije koje definišu budućnost poslovanja. Četvrta industrijska revolucija će doneti još brži ciklus inovacija, a BMW grupa će biti punopravan učesnik na tom putu.Električno vozilo, BMW i3, čiji je 100.000-ti primerak upravo proizveden, imao je ulogu zvaničnog automobila konferencije.

Učesnici su imali priliku da saznaju sve o karakteristikama i održivom procesu proizvodnje ovog modela. Suština električnih automobila nije samo u smanjenju emisije štetnih gasova, cilj je da čitav proces proizvodnje bude ekološki. Zato se BMW i3 proizvodi u fabrici u Lajpcigu, koja celokupnu energiju dobija iz 100% održive, snage vetra. Karbonska vlakna koja se koriste u proizvodnji ovog modela proizvode se u SAD, u fabrici na jezeru Mozis, koja energiju dobija iz snage vode.

Dotrajale baterije se dalje koriste za skladištenje viška energije i time zaokružuju proces proizvodnje ovog automobila čijih se 95% ugrađenih materijala može recilirati. BMW i3 je u svakom pogledu nesvakidašanji automobil, zato je i njegova unutrašnjost jedinstvena. Velike površine enterijera BMW i3 prekrivene su kenafom, lakim materijalom koji se dobija iz biljke sleza i koji je 30% lakši od konvencionalnih materijala koji se koriste u proizvodnji automobila. Za izradu drvenih površina u modelu BMW i3 koristi se drvo eukaliptusa, jedno od najbrže rastućih, iz šuma 100% verifikovanih od strane

Saveta za upravljanje šumama, što dalje pomaže održivom upravljanju. Koža u modelu i3 je štavljena prirodnim ekstraktima iz lista masline, ekološki kompatibilnim procesom. BMWi3 je prvi model iz premijum segmenta dizajniran namenski da bude električan. Zahvaljujući bešumnom radu elektromotora, i3 predstavlja idealan izbor za gradsku vožnju, ali njegovo ubrzanje ostaje u rangu sportskih modela. Svi učesnici Sinergije mogli su se prijaviti za test vožnju i iskusiti sve karakteristike BMW zadovoljstva u vožnji.

Ovogodišnja Sinergija, pod sloganom "Engage digitally" učesnike je provela kroz različite aspekte četvrte industrijske revolucije i inovacije koje definišu budućnost poslovanja. Četvrta industrijska revolucija će doneti još brži ciklus inovacija, a BMW grupa će biti punopravan učesnik na tom putu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
električno vozilo BMW vozilo SAD

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana