Tekst objavljen: 10.09.2016 11:30        


Broj ugovora o kupovini britanskih kompanija, kao i o njihovom preuzimanju stranih firmi, opao je u drugom tromesečju, što govori da su preduzeća odložila planove o proširenju poslovanja posle Bregzita, pokazuju objavljeni zvanični podaci.

Bregzit smanjio preuzimanje britanskih kompanija

Broj sklopljenih ugovora o akvizicijama, između britansko-britanskih kompanija i britansko-stranih preduzeća, pao je na 87 u drugom tromesečju sa 190 iz prva tri meseca ove godine, prema podacima britanske statističke kancelarije (ONS), prenosi agencija Rojters.

To je najmanji broj transakcija otkako se u prvom kvartalu 2010. godine počelo da praćenjem ovih podataka.
U periodu april-jun je bilo samo 20 slučajeva u kojima su strane kompanije kupile britanske, što je znatno niže u odnosu na 52 iz prvog tromesečja i najmanje od početka 2013. godine, navodi ONS.

Broj ugovora o spajanju i preuzimanju između britanskih kompanije se "sunovratio" na 47 sa 95, navodi britanska agencija.

Podaci ONS-a su, takođe, pokazali da je vrednost ugovora o preuzimanju znatno pala u drugom kvartalu na 14 milijardi funti (18,70 milijardi dolara) sa 69 milijardi funti iz prvog tromesečja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
preduzetnici Velika Britanija Bregzit britanske kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana