Tekst objavljen: 17.10.2013 8:45        


Prodaja novih automobila u Srbiji beleži drastičan pad, što je sigurno pokazatelj ekonomske krize u zemlji. Međutim, u pojedinim salonima se beleži i rast prodaje, posebno skupljih modela.

Čačani kupuju nove automobile, za "fiću" nema krize

Sudeći po interesovanju kupaca, zaposleni u kragujevačkom Fijatu, ne moraju da strepe o plasmanu njihovog proizvoda na srpskom tržištu.

- Ako bismo gledali situaciju u državi i situaciji i interesovanje za 500L, tu dolazi do kolizije. Interesovanje za 500L je kao u srećna vremena - kaže Darko Mlađenović iz Autogaranta Čačak.

Borbu protiv krize pojedini trgovci vode i otvaranjem novih salona, ili dopunom ponude. Uvek ima onih koji se ne odriču luksuza. Uprkos krizi Mecedesovi modeli na srpskom tržištu ipak pronalaze put do kupaca na području Zapadne Srbije.

- Taj trend rasta broja prodatih vozila iz godine u godinu se nastavlja. U prilog tome stoji činjenica da od polovine godine smo u Čačak, odnosno naš region, vratili i prodaju Dačije, odnosno Reno vozila - kaže Milica Jovanović iz kompanije "Jevtović Cars".

Za one koji su u teško vreme spremili novac za novi automobil, jedino pitanje je koji je model aktuelni svetski hit.

A da su i srpski kupci u trendu, potvrđuje činjenica da je najtraženiji CLA Mercedesov model, hit i u Srbiji. Njegova osnovna cena je od 27 hiljada evra

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
čačak ekonomska kriza automobilska industrija novi automobili prodaja automobila kupovina automobila 500l fijat Fiat fijat automobili srbija srpski fijat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana