Zvanični kurs Evra za dan 27.01.21. :: 117.5800 rsd
Tekst objavljen: 02.06.2015 10:34        


Cena grčkog dela gasovoda Turski tok biće dve milijarde dolara, izjavio je grčki ministar energetike, Panajotis Lafazanis. On je, u intervjuu televiziji Rosija24, istakao da među grčkim kompanijama postoji veliko interesovanje za izgradnju i korišćenje tog gasovoda.

Cena grčkog dela Turskog toka dve milijarde dolara

"Sada već znamo da će se tim poslovima baviti grčka državna kompanija. Štaviše, pitanje finansiranja je već rešeno. Procenjujem taj infrastrukturni projekat na oko dve milijarde dolara", kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, realizacija projekta omogućiće otvaranje oko 20.000 novih radnih mesta u Grčkoj, što će uticati, ne samo na ekonomski razvoj zemlje, nego i celog regiona, preneo je Tas.

"To je veoma važan trenutak za grčku ekonomiju koja prolazi kroz težak period. Grčki narod od će svega toga imati koristi", uveren je Lafazanis.

U ministarstvu je rečeno da Grčka očekuje da potpiše memorandum o Turskom toku na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu (PMEF), koji će se održati od 18. do 20. juna.

"Što se tiče ekonomskog foruma potrudićemo se da baš na njemu potpišemo sporazum, takozvani memorandum o političkoj podršci tom gasovodu između Grčke i Rusije" dodao je Lafazanis.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Grčka turski tok rusija gasovod gradnja gasovoda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana