Tekst objavljen: 02.11.2013 11:00        


Najjeftinija kuća u regionu Moskve može se kupiti za 250 hiljada rubalja (5.700 EUR), dok za najskuplju kuću koja je ovih dana u ponudi treba izdvojiti 2 milijarde rubalja (oko 45.6 miliona evra). Prema portalu Cottage.ru, najjeftinija kuća se nalazi, u regionu Smolenska, uz autoput prema Belorusiji.

Cena vile u Moskvi 8.000 puta veća od najjeftinije kuće

Za nešto veću cenu, 300 hiljada rubalja (oko 6.800 evra) može se na periferiji regiona Moskve, na placu od 5 ari, kupiti skromni stambeni prostor od 40 kvadrata.

Da Rusi rado kupuju nekretnine na selu pokazuje i podatak da je od 9 kuća u ovom selu, sedam prodato u kratkom roku, uglavnom vlasnicima koji tu borave u letnjim mesecima.

Na nešto udaljenijoj lokaciji od centra Moskve, uz autoput prema Letoniji za istu cenu na prodaju je ruševna kuća i 10 ari placa, a stotinjak kilometara od glavnog grada za 400 hiljada rubalja može se kupiti seosko gazdinsvo koje uključuje šumu kroz koju protiče reka.

Trenutno najskuplja kuća za prodaju, sa cenom od 26.000 po metru kvadratnom, nalazi se u elitnom naselju Žukovki, udaljenom 9 km od centra grada.

Kuća, površine 1.750 kvadratnih metara, uz 80 ari placa, poseduje kućni bioskop, bazen, bilijar salu, saunu, tursko kupatilo, a u dvorištu vile je i kuća za pomoćno osoblje, površine 250 metara kvadratnih. Troškovi održavanja ove elitne nekretnine iznose preko 2 miliona rubalja (45.600 EUR).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
jeftini stanovi jeftine nekretnine skupi stanovi skupe nekretnine rusija moskva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana