Tekst objavljen: 04.03.2015 9:53        


Cene nafte su danas različite, uoči objavljivanja izveštaja o zalihama u SAD i zbog fokusiranosti trgovaca na eskalaciju nasilja u Libiji, zemlji proizvođaču nafte, naveli su analitičari. Američka "laka" nafta WTI za isporuku u aprilu poskupela je na Njujorškoj berzi dva centa na 50,54 dolara, dok je nafta tipa "brent" za aprilsku isporuku u Londonu pojeftinila 29 centi na 60,73 dolara, prenosi agencija Frans pres.

Cene nafte različite uoči izveštaja o zalihama u SAD

Analitičari procenjuju da će zvanični izveštaj o zalihama nafte u SAD, koji će biti objavljen kasnije danas i koji se odnosi na nedelju zaključno sa 27. februarom, ukazati na skok rezervi sirove nafte, što je pokazatelj slabe tražnje u najvećoj svetskoj privredi.

"Ovo će biti loša vest za oporavak cena", izjavio je menadžer tokijske kompanije "Astmaks investments", Tetsu Emori.

Prema anketi Blumberga, zalihe sirove nafte su verovatno prošle nedelje porasle za 3,95 miliona barela, i u ovom trenutku iznose oko 434,1 milion barela, što je najveći nivo zaliha od početka njihovog zvaničnog merenja u 1982. godini.

Analitičari tvrde da su trgovci takodje fokusirani na nemire u Libiji, nakon što su islamistički militanti juče preuzeli kontrolu nad najmanje dva naftna polja u centralnoj Libiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nafta cena nafte nafta na berzi Terminske cene nafte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana