Tekst objavljen: 02.06.2015 12:50        


Potpredsednik Deutsche Telekom Ivica Mudrinić rekao je danas da bi cene rominga trebalo da se određuju prema kupovnoj moći građana, ali i prema stvarnim troškovima.

Cenu rominga odrediti prema kupovnoj moći

"Treba uravnotežiti te dve želje, jer ako korisnici nisu zadovoljni niko nije. Ako građani ne koriste mobilni telefon kad pređu granicu, to je gubitak za korisnike, ali i za kompanije", rekao je Mudrinić Tanjugu i dodao da je svakako bolje veće korišćenje usluga sa nižim cenama, nego manje sa visokim.

Mudrinić, koji učestvuje na Samitu 100 lidera regiona u Portorožu, rekao je i da korisnik, kad je u romingu, koristi mrežu trećeg operatera, ali da mu račun šalje domaći, koji mora da plati operatoru u zemlji u kojoj je roming realizovan neku cenu. "Dok se ta cena ne ukine, operator ne može da smanji trošak, jer to je realni trošak", rekao je on.

Mudrinić je izjavio da odluka da se i dalje ne ukine roming u zemljama EU ne mora da utiče na opredeljenost zemalja u regionu da na taj način izađu u susret svojim korisnicima.

"Ako su odluke donete i uvažile troškove i sve druge činjenice, onda vrlo verovatno ne moraju to promeniti, sve zavisi na šta se računalo prilikom donošenja odluka", rekao je Mudrinić Tanjugu.

On je rekao da je infrastruktura u oblasti telekomunikacija u regionu veoma razvijena, da su usluge na visokom nivou i da se mogu porediti sa najnaprednijim tržištima Evropske unije, te da to važi i za fiksnu i za mobilnu telefoniju.

"Kad gledate lestvicu konkurentnosti u svim državama gde je merenje urađeno, onda ćete videti da je telekomunikacijski sektor najrazvijeniji deo ekonomija i društva u celini, u odnosu i na javni i na privatni sektor", rekao je Mudrinić.

On je naveo da je to odraz dosadašnjeg ulaganja i ukupne politike prema sektoru komunikacija u svim državama u regionu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena rominga minut u romingu telekomunikacija roming

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana