EUR 117,57 USD 108,91 CHF 110,78

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 24.02.20. :: 117.5790 rsd

Tekst objavljen: 01.11.2019 14:55        


Jedan od najpopularnijih načina čuvanja novca, koji se može naći na internetu, jeste “izazov 52 nedjelje”, sa kojim od 1. januara do 31. decembra možete uštedeti skoro 1.400 eura

Da li znate za "Izazov 52 nedelje"?

Stvar je vrlo jednostavna – svake nedelje treba da na stranu odložite određenu svotu novca.

Početak štednje je toliko lak, da nećete ni osetiti da vam je novčanik lakši, a kasica teža. Prve nedelje nove godine treba da uštedite samo euro. Druge nedelje to će biti dva eura, treće tri, četvrte četiri. To će reći da u januaru, mesecu u kom nam novac samo curi iz ruku, treba da uštedite svega 10 eura.

Pete nedelje nove godine (prva nedelja februara) treba da izdvojite pet eura i tako dalje… Da stvarno štedite mogli biste da osetite tek u aprilu. U aprilu bi, evro po evro, za ceo mesec trebalo da se na stranu ostavi 56 eura.

Pravi izazov nastupa tokom letnjih meseci, tj. u vreme odmora, kada novac treba poneti na more, ali i ostaviti dovoljnu svotu da se po povratku s puta živi. Tada će vaši talenti za štednju morati stvarno da izađu na videlo.

Što godina bude više odmicala, to će se i nedeljne svote povećavati, sve dok ne dođemo do idućeg decembra. U te četiri poslednje nedelje potrebno je na stranu skloniti čitava 202 eura, što se mnogima čini nemoguće.

Ipak, cela svrha ove štednje bila je da sebi olakšate decembar, tako da zapravo izdvajate novac koji bi svejedno tada potrošili. Sve i da ne želite da štedite u decembru, ako se budete pridržavali ove tabele, do 12. meseca u kasici će vam ostati 1.176 eura, što je sasvim dovoljno za dobro putovanje ili bogatu trpezu i brojne poklone, čak i ako tog meseca budete slavili krsnu slavu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
igra 52 nedelje izazov 52 nedelje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana