Tekst objavljen: 10.05.2021 13:25        


Za 1.122.787 radnika danas smo uplatili drugu polovinu minimalne zarade iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima za ovu godinu, kaže ministar finansija Siniša Mali

Danas isplata minimalca, a prekosutra stiže prvih 30 evra

On za Tanjug navodi da se za ovu pomoć prijavilo 230.805 privrednih subjekata, što fizičkih što pravnih lica i podseća da ukupna vrednost paketa iznosi 266 milijardi dinara.

„Ovo je još jedna potvrda koliko nam je država jaka kao i da svako obećanje koje damo u dan i dinar ispunimo. Prošle nedelje je za naše najstarije sugrađane isplaćeno po 30 evra pomoći, a u petak i za one koji primaju socijalnu pomoć ili su pod upravom zavoda za kaznene sankcije”, kaže Mali.

Prema njegovim rečima u sredu počinje i isplata prvih 30 evra građanima koji su se za pomoć prijavili.

„Očekujem da ćemo već prvog dana isplatiti novac za najmanje 630.000 građana a onda ćemo u narednih par dana isplatiti novac i ostalima”, kaže Mali.

Podseća da prijava za pomoć traje do 15. maja i navodi da odmah nakon toga sledi isplata pomoći za naše sugrađane na teritoriji Kosova i Metohije, kojima će, uključujući i decu biti isplaćeno po 100 evra a za nezaposlene po 200 evra.

„Do kraja meseca sledi i isplata druge rate od po 600 evra po autobusu za autoprevoznike. Dakle, do sada smo ispunili svako obećanje, a tako će biti i nadalje, jer ima novca”, kaže Mali za Tanjug.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ciljamo i na veću stopu rasta od 6 odsto

Ministar finansija Siniša Mali kaže da su rezultati iz prvog kvartala bolji od očekivanih i da se zato cilja i veća stopa rasta od 6 odsto koliko je planirano za ovu godinu.

„To bi bilo pravo svetsko čudo u pandemiji korona virusa i najvećoj ekonomskoj krizi. Ako to uspemo da uradimo onda nam se otvaraju velike perspektive i za još veća ulaganja i u infrastrukturu, veće plate i penzije”, kaže Mali.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
državni minimalac državna pomoć 2021 državna pomoć 60 evra siniša mali

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana