Tekst objavljen: 18.09.2019 11:55        


Idite do najbliže banke ili Pošte.

Danas nam uplaćuju novac! Neko dobija 10.280 dinara, neko 5.720! Proverite koliko vama leže na račun!

* Svi koji nisu prodali akcije NIS, danas (18. septembra) na svojim računima treba da očekuju novu uplatu i novac od dividende koju je ova naftna kompanija akcionarima isplatila juče

* Reč je o 34 dinara za svaku akciju, odnosno 170 dinara za pet akcija, koliko je svaki građanin koji je imao pravo na besplatne deonice, 2010. godine i dobio akcija od ove naftne kompanije

* Pravo na dividendu imaju akcionari koji su posedovali akcije NIS 17. juna 2019. godine

Dakle, svi koji nisu prodavali besplatne akcije ove naftne kompanije koje su dobili pre devet godina ili koji su ih u međuvremenu kupovali na Beogradskoj berzi i posedovali na dan 17. jun ove godine, danas mogu da očekuju uplatu od 34 dinara za svaku akciju.

Akcionarima je, inače, predviđena isplata ukupno 6,5 milijardi dinara odnosno 25 odsto neto dobiti društva za 2018. godinu. U toj godini NIS je ostvario neto dobit veću od 26 milijardi dinara.

Na računu 10.000 dinara

U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, vaše akcije i isplaćena dividenda danas ukupno vrede10.280 dinara. U slučaju da niste podizali dividendu na računu imate 5.550dinara, plus 170 dinara koliko će vam danas isplatiti NIS. Ovaj novac možete podići u Pošti ili u svojoj banci u slučaju da nemate otvoren račun za besplatne akcije u Pošti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jedna akcija NIS na berzi vredi 670 dinara a pet koliko je svaki građanin dobio ukupno 3.350 dinara. Akcija Aerodroma vredi 830 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda. Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina NIS, Aerodrom i Telekom svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.400 dinara od čega je 1.300 dinara dividenda koju je nedavno isplatio Aerodrom "Nikola Tesla".

Kako do novca

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende od akcija NIS. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.S druge strane, novac od akcija mogu da dobiju samo ukoliko deonice prodaju, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novac pošta Akcije NIS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana