Tekst objavljen: 15.11.2021 12:45        


Na portalu Uprave za trezor danas počinje prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države. Za ovu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani

Danas počinje prijava za decembarskih 20 evra od države


Građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države, već će njima automatski biti isplaćena, naveo je ranije srpski ministar finansija Siniša Mali.

Svi punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji naše zemlje i važećom ličnom kartom, a koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti mogu da se prijave na adresi portala Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs.

Za ovu pomoć mogu da se prijave i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu.

Prijava za dodatnu novčanu pomoć od 20 evra trajaće od 15. do 30. novembra.

„Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa“, objasnio je ministar finansija.

Siniša Mali je podsetio da je za samo tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana koji su dobili po 30 evra. On je naglasio da je ova mera podrške nastavak kontinuirane podrške građanima u cilju smanjenja posledica pandemije koronavirusa, a koja se dodeljuje u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Podsećajući da je prošle godine sprovedeno još dva paketa podrške privredi i građanima Srbije, ministar finansija je rekao da su sva tri paketa vredna ukupno osam milijardi evra, i dodao da su ti paketi spasili srpsku privredu i pomogli očuvanju životnog standarda građana Srbije.

On je podsetio i da naši najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine, što je predviđeno i budžetom za 2022. godinu, koji će se uskoro naći pred poslanicima Narodne skupštine Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
siniša mali uprava za trezor državna pomoć prijava 20 evra državna pomoć 2021 decembar 2021 20 evra od države

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana