Tekst objavljen: 27.07.2015 12:23        


Deutsche berza je saopštila da preuzima platformu za vanberzansko trgovanje 360T za 725 miliona evra (796,4 miliona dolara), u nastojanju da u okviru svog deviznog poslovanja osnaži menjačke poslove, piše njujorški ekonomski dnevnik Wall Street Journal. 

Deutsche berza preuzima trgovačku platformu 360T

Predstavnici Deutsche berze i vlasnici platforme 360T Beteiligungs, sa sedištem u Frankfurtu, među kojima je i američka privatna investiciona firma Samit partneri, potpisali su konačni sporazum o ovom poslu, koji sada čeka na odobrenje regulatornih vlasti.

Ukoliko sporazum dobije "zeleno svetlo", to će podstaći poslovanje Deutsche berze u sektoru trgovanja devizama i finansijskim derivatima u takozvanom vanberzanskom trgovanju. To bi takođe moglo potencijalno da olakša njene devizne kliring poslove.

Ovo će za Deutsche berzu biti najveće preuzimanje od 2012, kada njena planirana kombinacija sa Njujorškom berzom Euronekst nije dobila odobrenje antimonopolske komisije u Evropi. Nova akvizicija dolazi pošto je novi generalni direktor Karsten Kengeter preuzeo kormilo nad Deutsche berzom 1. juna ove godine.

Poslednja velika akvizicija Nemačke berze bila je 2007. godine, kada je kupila platformu za trgovanje finansijskim derivatima International Security Ikschen Holdings, sa sedištem u SAD, za oko 2,6 milijardi dolara.

Kompanija 360T posluje kao trgovačka platforma za valute i derivate. Od 2012. godine, američka privatna investiciona kompanija Summit Partners je njen glavni vlasnik.

Ovu globalnu platformu osnovao je bivši investicioni bankar Karlo Kelzer 2.000 godine. Od tada je beležila dvocifrene godišnje stope rasta, saopštili su iz nemačke berze.

Tokom prošle godine preko platforme je prosečno dnevno bilo transakcija u obimu 90 milijardi evra. Na globalnom nivou 360T, prema casopisu Juromani (EuroMoney), trenutno ima tržišni udeo od 15 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Deutsche berze Security Ikschen Holdings nemačka berza Beteiligungs platforma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana