Tekst objavljen: 20.11.2013 8:30        


Brojni centri i agencije za legalizaciju sa usvajanjem novog zakona o legalizaciji osvanuli su preko noći u Srbiji. U oglasima građanima se nudi pomoć i kompletna usluga u procesu dobijanja građevinske dozvole. U Ministarstvu građevine upozoravaju da treba biti oprezan kod angažovanja agencija.

Divlje agencije bi da oderu građane na legalizaciji

Šanse da se ostane i bez para i bez završenog posla, i pored jasnog zakonskog roka od 15 dan, a koji je dat za odgovor na zahtev za legalizaciju, i dalje postoje.

Isti rok je predviđao i stari zakon, pa nije poštovan, a Srbija se po brzini dobijanja građevinske dozvole sa preko 300 dana našla među deset nagore pozicioniranih zemalja u svetu. Garancije da će ubuduće biti drugačije ne postoje ni sada.

U Ministarstvu građevine kažu da građani koji planiraju da legalizuju svoju imovinu po novom zakonu treba da budu oprezni.

- Ako neko želi da legalizaciju poveri agenciji ili advokatskoj kancelariji, to rade na svoju odgovornost, jer zakon takvu mogućnost nije predvideo. Jasno je naznačeno šta je potrebno i po kojoj proceduri se mogu legalizovati objekti - kaže pomoćnica ministra građevine Aleksandra Damnjanović.



U objavljenim oglasima u delu koji se odnosi na cenu uglavnom piše „po dogovoru“. Tačne iznose međutim ne znaju ni firme koje se tim poslovima bave godinama. Svi čekaju objavljivanje pravilnika o detaljnim uslovima legalizacije.

U njemu će biti jasno određeno šta sve treba da sadrži projekat izvedenog objekta. Kako je i najavljeno, on će biti dosta sadržajniji, što automatski znači i skuplji nego do sada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gradnja nekretnine stanovanje bespravna gradnja nelegalni objekti legalizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana