Zvanični kurs Evra za dan 18.01.21. :: 117.5806 rsd
Tekst objavljen: 13.01.2018 11:30        


U novembru su prošle dve godine od usvajanja Zakona o ozakonjenju, a njegovi rezultati su i dalje skromni, jer je papire dobilo svega 123.000 objekata. S obzirom na to da je popisano više od 2,3 miliona kuća i zgrada izgrađenih bez građevinske dozvole, legalizovano je tek 5,3 odsto!

"Divlji" kvadrati van kontrole

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila jeu utorakda nije zadovoljna kako teče proces ozakonjenja nelegalnih objekata, posebno u manjim sredinama.

- Srbija je jedina zemlja u Evropi sa tolikim brojem nelegalno izgrađenih objekata - rekla je Mihajlovićeva. - Najveći broj ozakonjenih je u Beogradu, a najbolja opština u prestonici je Zemun. Nisam zadovoljna brojem, budući da to mora i može bolje i budući da je država obezbedila zaposlene radnike u lokalnim samoupravama.

Svakoj opštini koja je zatražila koliko god im je bilo potrebno ljudi za proces ozakonjenja, Vlada Srbije je na Komisiji obezbedila svu vrstu stručne pomoći. Rešenje je veća angažovanost opština, a ako treba mi ćemo pomoći sa stručnim timovima.

Mihajlovićeva je istakla da lokalne samouprave pitanje ozakonjenja moraju da stave u jedan od prioriteta.- Izborićemo se sa nelegalno izgrađenim objektima - poručila je ministarka.

- Dogovor je da u 2018. godini jedan od prioriteta Beograda bude završetak priče o ozakonjenju i tačka više na nelegalnu gradnju, jer je to nedopustivo sada kada znate da ćete dozvolu dobiti za dva ili tri dana.U opštinama kažu da su najčešći problemi koji se odnose na nelegalne objekte nerešeni imovinsko-pravni odnosi.

Kod stambenih zgrada problem su investitori koji su prodajom stanova postali nezainteresovani za ozakonjenje kvadrata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
novogradnja gradnja gradnja nekretnine divlji kvadrati

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana