Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 30.12.2017 14:30        


Godinama unazad interesovanje za proslavu Nove godine na planinama u Srbiji je sve veće, a najskuplji doček na Kopaoniku košta 200 evra za noć, dok je najpovoljnije na Goču, gde je za tri noći potrebno 5.500 dinara.

Doček na Kopaoniku za 200 evra, najjeftinije na Goču

U Turističkim agencijama kažu da je sav smeštajni kapacitet rasprodat na Staroj planini.

- Kopaonik nam je godinama unazad najtraženiji, dok kapacitet na Staroj planini najbrže popunimo. Bilo bi dobro da tu ima više smeštajnog kapaciteta - kaže Olja Petrović iz jedne beogradske turističke agencije.

Noćenje u ekskluzivnijem hotelu na Kopaoniku košta 207 evra, dok najam apartmana za dvoje na sedam dana iznosi 500 evra.

Na Kopaoniku je moguće pronaći i apartmane za 30 evra po osobi, ali je većina već rezervisana.

Kapaciteti na Staroj planini već su rezervisani, a tri noćenja sa sva tri obroka su koštali i po 119 evra.
Iz omladinskog projekta "Srbija za mlade" kažu da svake godine imaju sve više turista.

- Ranije smo imali 500 mesta, sada smo došli do 650. Sve što smo ponudili ove godine na Staroj planini je rasprodato za nedelju dana. Naši klijenti su mladi od 18 do 35 godina, a u ponudi su: Zlatibor, Zlatar, Goč, Tara i Sirogojno - kaže Marta Đorđević, predsednik novosadskog ogranka.

Onima koji žele nešto mirniji doček preporučuje se Goč kao destinacija, a za nešto atraktivnji provod - Zlatibor, gde tri noćenja tokom praznika staju 9.500 dinara. Dočeci u hotelima koštaju i 200 do 500 evra za tri noćenja.

Smeštaj u privatnim vilama može da se pronađe i za 30 evra za noć. Svake godine lokalne vlasti glavni gradski doček organizuju na Kraljevskom trgu, na otvorenoj pozornici.

- Prošle godine smo bili na Zlatiboru, tako da ćemo sve to ponoviti. Otišli smo o svom trošku, a smeštaj smo rezervisali tri meseca ranije, jer sve što je povoljnije bude rezervisano već u oktobru - kaže Dejana Resić iz Rume.

Tri noćenja na Goču koštaju 5.500 dinara.
Kako u ovu cenu nije uračunata hrana, moguće je doplatiti 910 dinara po osobi (ili doručak 210, ručak 385 i večera 315 dinara).

U okviru turističkih ponuda tri noći na Zlataru koštaju 7.800 dinara. Ukoliko gosti žele sami da posete planinu, bez organizovanja aranžmana na Zlataru, mogu naći hotelski i smeštaj u apartmanima od 2.000 do 9.500 dinara za nekoliko noći.

Četiri dana na Tari tokom novogodišnjih praznika koštaju 7.200. Cena u hotelima i apartmanima je šarolika i kreće se u rasponu od 50 do 150 evra za noć. Istovremeno, noć u hotelima na Fruškoj gori tokom novogodišnjih praznika košta od 100 do 150 evra, u zavisnosti od vrste smeštaja, a moguće je naći prenoćište i za 20 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
novogodišnja noć smeštaj na planini Nova Godina cene smeštaja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana