Tekst objavljen: 14.09.2018 13:14        


Dolar je u četvrtak krenuo da jača u odnosu na korpu valuta, udaljivši se od dvonedeljnog minimuma zabeleženog na prethodnom trgovanju, pošto su se investitori povukli sa tržišta uoči monetarnih odluka tri centralne banke.

Dolar jača, japanski jen gubitnik

Glavne valute su se kretale u uskom rasponu, pri čemu je samo japanski jen bio među gubitnicima u odnosu na dolar, budući da medijske vesti emitovane tokom noći o tome da Vašington traži novu rundu trgovinskih pregovora s Pekingom nisu uspele da razveju prisutnu obazrivost na tržištu.

Dolar je ojačao za 0,2 procenta i dolarski indeks je zabeležio nivo od 94,93 poena, odskočivši sa minimuma od 94,73 poena zabeleženog na prethodnom trgovanju.

Evro i funta su ostali stabilni u iščekivanju monetarnih odluka Evropske centralne banke. ECB je odlučila da smanji program mesečnog otkupa obveznica na 15 milijardi evra sa dosadašnjih 30 milijardi evra, počev od oktobra, ostajući pri odluci da do kraja godine u potpunosti ugasi taj program. Takođe je zadržala kamatne stope na nepromenjenom nivou, i neće ih povećavati bar do leta naredne godine.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u četvrtak na nivou od 118,10/40. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je ojačao na 118,05/35.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 14,1 milion evra po prosečnom kursu od 118,2282. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 118,10/40.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 1.370 miliona dinara na nivou od 1,90 do 1,95.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međuvalutna berza američki dolar jak dolar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana