Tekst objavljen: 25.08.2016 9:03        


Državna revizorska institucija proverava verodostojnost izveštaja o otklanjanju nepravilnosti ili nesvrsishodnosti za više od 20 subjekata revizije, objavljeno je na sajtu DRI. 

DRI proverava verodostojnost odazivnih izveštaja

Navodi se da će u skladu sa članom 40 Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji i člana 36 Poslovnika Institucije, Sektor za reviziju budžeta lokalnih vlasti izvršiti proveru verodostojnosti odazivnih izveštaja kod Grada Beograda, Sekretarijata za saobraćaj Gradske uprave, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave grada Beograda, Gradske opštine Voždovac, Čukarice, Savski venac.

Provera odazivnih izveštaja obavlja se u opštini Novi Beograd, Lazarevac, Niš, Upravi za finansije, izvorne lokalne prihode i javne nabavke grada Niša, AP Vojvodina, Fondu za kapitalna ulaganja AP Vojvodina, Gradu Novom Sadu, Kragujevcu, opštini Petrovac na Mlavi i Vladimircima.

Kada je reč o javnim preduzećima, Sektor za reviziju javnih preduzeća, privrednih društava i drugih pravnih lica koje je osnovao ili ima učešće u kapitalu ili u upravljanju korisnik javnih sredstava, obaviće proveru verodostojnosti odazivnih izveštaja kod sledećih subjekata revizije: JP "Emisiona tehnika i veze Beograd, JKP Gradske pijace Beograd, JKP "Tržnica Novi Sad.

Državna revizorska institucija započela je proveru verodostojnosti odazivnih izveštaja kod šest subjekata revizije i to Grada Niša, odnosno Uprave za finansije, izvorne lokalne prihode i javne nabavke grada Niša, Gradske opštine Voždovac, Čukarica, Savski venac i Lazarevac.

Odazivni izveštaj je izveštaj o otklanjanju otkrivenih nepravilnosti ili nesvrsishodnosti koji je dužan da podnese Instituciji subjekt revizije u čijem su poslovanju bile otkrivene nepravilnosti ili nesvrsishodnosti koje nisu otklonjene u toku obavljanja revizije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
državna institucija državna revizorska institucija revizori DRI

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana