Tekst objavljen: 14.02.2018 12:00        


Nadzorni odbor Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) sazvao je vanrednu skupštinu akcionara za 9. mart tekuće godine, a glavne tačke dnevnog reda tiču se dokapitalizacije bez prava preče kupovine koju će sprovesti država.

Država dokapitalizuje Aerodrom unosom nepokretnosti

U cilju "proširenja prostornih kapaciteta kompanije za dalji razvoj sadržaja", većinski vlasnik Aerodroma, Vlada Republike Srbije, donela je odluku da nekoliko nepokretnosti unese kao nenovčani ulog u kapital kompanije.

Na osnovu ovog uloga, kompanija će emitovati 120.521 komada novih akcija (0,4 odsto akcija od ukupnog broja) u korist države, po pojedinačnoj ceni od 1.509,21 RSD po akciji što predstavlja njenu tržišnu vrednost (ponderisana cena u poslednjih šest meseci).

Nakon sprovođenja dokapitalizacije, vlasnički udeo Republike Srbije će biti neznatno povećan sa 83,1 na 83,2 odsto. Nakon nedavno završenog koncesionog tendera, Aerodrom će ove godine dobiti koncesionara u vidu francuske kompanije Vinci.

I ovaj postupak će biti predmet odobravanja skupštine na kojoj će akcionari imati pravo nesaglasnosti sa ovom odlukom. Tek nakon okončanja i ovog postupka, akcionari se mogu nadati dobijanju dela koncesionog prihoda srazmerno vlasničkom ulogu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aerodrom nikola tesla dokapitalizacija Aerodrom Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana